Višňovo-tvarohová torta fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 23. marca 2014

Piekla som neveste takúto tortu možno poznáte. Ak nie môžete skúsiť.

Suroviny

Suroviny:
70 g
70 g
90 g
40 g
2 ks
Višňová želatína:
680 - 700 ml
podľa chuti nie veľa
4 ČL
Tvarohová plnka:
2x500 g
150-200 g
250 ml
4 ČL
2 PL
100 ml
1 ČL
Na ozdobu:
 alebo kto čo chce

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny:

    Višňovo-tvarohová torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si formy. Tortovú o priemere 23-24 cm. A na višňovú želatínu.

    Višňovo-tvarohová torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Najprv si pripravíme višňovú želatínu. 4 KL červenej želatíny /alebo čírej akú máte/ zalejeme 100 ml. višňovej šťavy necháme napučať asi 10 minút. Kúpila som si višňový kompót čo už bol vykôstkovaný a dala som do hrnca aj šťavu komplet a keď bola želatína napučaná som to vyliala do kompótu a nechala zohriať. NEVARIŤ! Do pripravenej misky som si dala potravinársku fóliu a vyliala som zohriatu višňovú želatínu. Dala som to do chladničky. Ak chcete aby Vám skorej stuhla môžete ju dať na hodinu do mrazničky a potom ak ešte nebude do chladničky.

    Višňovo-tvarohová torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Korpus urobíme nasledovne: Vymiešame maslo s cukrom do penista. Rozpustíme si čokoládu odporúčam viac ako 60% necháme ju vychladnúť. Do maslovej zmesi pridávame vajcia dobre vyšľaháme a pridáme preosiatu múku dobre premiešame. Na koniec pridáme rozpustenú vyhladnutú čokoládu a znovu dobre vymiešame. Dáme do formy piecť.

    Višňovo-tvarohová torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď je korpus upečený a vychladnutý odstránime pečiaci papier a vyklopíme naň višňovú stuhnutú plnku.

    Višňovo-tvarohová torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dáme si napučať želatínu tiež asi 10 minút na tvarohovú plnku: 4 KL želatína 100 ml.vody a 2 PL cukru.Želatínu zahrejeme-tiež nevaríme. Tvaroh si rozmiešame s práškovým cukrom a pridáme mandľovú arómu. Vyšľaháme do tuha šľahačku. S tvarohovej plnky odoberieme 2 PL a zamiešame dobre do želatíny.Potom pridáme do tvarohovej plnky. Na koniec pridáme vyšľahanú do tuha šľahačku a všetko dobre šľahačom vyšľaháme aby sa nám to dobre spojilo.

    Višňovo-tvarohová torta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Tvarohovú plnku dáme do pripravenej formy a dáme stuhnúť do chladničky najlepšie cez noc.

    Višňovo-tvarohová torta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na koniec pridáme čokoládové hobliny alebo kto ako si chce tortu ozdobyť.

    Višňovo-tvarohová torta (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    No a hotovo-torta v reze.

    Višňovo-tvarohová torta (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Odkrojená.

    Višňovo-tvarohová torta (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

36 komentárov k receptu
Tak to je vyborny napad. Tvoja torta vyzera velmi efektne a chuti urcite fantasticky. Na druhy tyzden ju urobim. Dakujem za inspiraciu.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
Radšej sa spýtam: Nakoniec tú tvarohovú plnku, želatínu a vyšľahanú šľahačku ( alebo len tekutú?)spojíme a šľahačom spolu znovu vyšľaháme?
Srdečne ďakujem za komentáre.
@esi už som si opravila v recepte. Šľahačku vyšľahanú do tuha.
@monniee ďakujem za upozornenie naozaj som nevedela, že tu je a určite ju sem aj pani Adrianka dala lebo je to presne to isté čo som našla na internete na inom blogu.
Nevedela som, že je aj tu na Vareche.
Ale aj tak jej srdečne ešte raz ďakujem za výborný a krásny recept.
Sonulienka, Tvoja torta ma zaujala na prvý pohľad, super nápad skombinovať červenú a bielu náplň a v kombinácii s kvalitnou horkou čokoládou určite vytvorili äžasný chuťový zážitok :)
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
Nakoľko ju chcem na nedeľu vyskúšať, ešte jednu vec: Prečo 2x500 gr. tvarohu, Nedáva sa naraz všetko 1000 gr.?

1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
@sonulienka , tak tortičku som už 3x robila. Je zaujímavá a ozaj dobrá. Nedá mi ale spýtať sa, nakoľko tá želatína vo višniach je dosť tuhá, ale tvarohová nie až tak. 4 kávové lyžičky na 1 kg tvarohu a šľahačku by možno znieslo trochu viac, ale len z toho dôvodu, aby sa s tým dalo lepšie krájať. No veď uvidím ako sa bude krájať táto posledná. Chladí sa v chladničke.
@esi máš pravdu, že tá višňová je dosť tuhá a aj ja som ju včera robila mala som návštevu. Čo keby sme skúsili dať do tvarohovej 1 celú želatínu a aj to čo ostane z višňovej? Asi tak na budúce skúsim.
Napíš aká bude dnes.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
Bolo ako som predpokladala. Višňová vynikajúca ale tvarohová sa rozlievala. Bolo to na škodu, lebo je ozaj dobrá a aj na pohľad lákavá.
Dáme viac a basta, nech sa trasie.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
@sonulienka , dala som práškovú, ale na budúce dám určite granulovanú alebo plátkovú. Nevadí, naučíme sa. Tortička je inak veľmi pekná na pohľad a taktiež dobrá..

Podľa mojej chute tortička krásna, chutná,výborná, pekná, zaujímavá, úžasná.***** perfektne vyzerá. Kombinácia všetko, čo mi veľmi chutí.

Pridaj komentár k receptu: