Foto: babav
Chutny skladany kysnuty kolac , plneny citronovou plnkou(lemon curd) , poliaty citronovou glazurou . Vhodny na ranajky ku kave .....
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
2 ks |
|
1/3 salky |
|
1/2 salky tepla |
|
1 bal |
|
+vanilka 1/3 salky |
|
1/4 salka rozpustene |
|
3 1/2 salky |
|
Posypka: | |
1/2 salky |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
1 salka na plnenie |
|
Poleva: | |
2 PL |
|
1 1/2 cl |
|
1 Pl |
|
1/2 cl |
|
1 1/2 salky |
|
na vymastenie a potretie podla potreby |
|
Postup
-
1
Suche drozdie vysypeme do vlaznej vody,po 10 minutach primiesame cmar rozslahane vajicka sol ,cukor vanilku a rozpustene maslo.Do tejto zmesi postupne pridavame muku a vymiesime vlacne redsie cesto.
-
2
Na teplom mieste ho nechame kysnut minimalne 1 hodinu.
-
3
Vykysnute cesto rozvalkame na dobre pomucenej doske a rozkrajame na 18-20 stvorcov.Do stredu kazdeho vlozime kopcovitu cajovu lyzicku lemon curdu,okraje prelozime do satocky a strany pritlacime ,aby plnka nevytiekla.
-
4
Trojuholniky nalozime v dvoch radoch vedla seba ,spicom navrch, na maslom vymasteny plech na pecenie.
-
5
Vrch pomastime rozpustenym maslom a stedro posypeme citrusovou zmesou.
-
6
Pripravili sme si ju zmiesanim cukru s postruhanou korou z ocisteneho pomaranca a citronov ,ktoru sme nechali odlezat v chlade pokial cesto kyslo.
-
7
Kolac nechame este kysnut na plechu aspon 30 minut , na teplom mieste.Vykysnuty:
-
8
Pecieme 30 minut v rure predhriatej na 180 stupnov C .Upeceny nechame mierne vychladnut.
-
9
Nakoniec ho ozdobime polevou ,ktora mu este doda citronovej chuti.
-
10
Pripravime si ju vymiesanim cream cheese ,vanilkoveho extraktu ,citronovej stavy a praskoveho cukru.
-
11
Musi byt tekuta (mozeme ju zriedit lyzicou mlieka).
-
12
Takto vyzera kolac v reze.Vonia po citronoch a chuti vyborne.
príjemný deň :-)
musim sa ale spytat, drozdie sa moze pouzit aj cerstve, nie? tipla by som cca 50g...a kedze u nas taku vymozenost ako lemon curd nedostat mohli by sme si ho spravit napr. takto? www.joyofbaking.com/LemonCurd.html...
dakujem.
aj iné, robila som,je výborný.@babav ,ďakujem za výborný a zaujímavý recept.
@palokuchki ;-). Vyskusam,doteraz som kupovala hotovy,velmi chutny ....na jedno pouzitie mi vzdy vystacil .