Foto: iva63
celozrnná múka má výnimočnú chuť v pečive-:)... dnes som použila múku celozrnnú a múku t-650...chuť som zvýraznila dostatočným množstvom slnečnicových aj ľanových semiačok...grahamové pečivo Zobraziť celý popiscelozrnná múka má výnimočnú chuť v pečive-:)... dnes som použila múku celozrnnú a múku t-650...chuť som zvýraznila dostatočným množstvom slnečnicových aj ľanových semiačok...grahamové pečivo sa vydarilo-:)
porcií
na 200 °C
Postup
-
1
všetky suroviny dáme do misy a vymiesime hladké cesto...nepomúčené cesto prikryjeme ľanovou utierkou a dáme na teplé miesto dostatočne vykysnúť asi na 40 minút
-
2
vykysnuté cesto preložíme na pracovnú dosku
-
3
rozdelíme na 6 dielov
-
4
bochníky tvarujeme tak, že dlaňou ruky stále dookola točíme,aby sme dostali všetok vzduch von...keď sú bochníky dostatočne vypracované, tak budú veľmi ľahučké a vláčne
-
5
spracujeme všetky bochníky...pripravíme si dve vykrajovačky
-
6
vtlačíme väčšiu formičku do bochníka a zatlačíme
-
7
potom vtlačíme menšiu formičku a tiež zatlačíme
-
8
vzniknú nám takéto tvary
-
9
preložíme na plech vyložený pečiacim papierom... z vrchu nepotierame ani vodou ani soľou...ešte asi 15 minút necháme voľne odokryté podkysnúť na plechu
-
10
pečieme v dobre vyhriatej rúre...ja som piekla na 200 st. asi 25 minút...doba pečenia je však individuálna, záleží od typu pečiacej rúry
-
11
upečené grahamové pečivo premiestnime na mriežku a necháme dôkladne vychladnúť
-
12
prajem dobrú chuť-:)
-
13
pohľad v reze-:)
a takto:
@afataga krásne pečivo-:)