Cuketovo-paradajková polievka

mirkajan - fotkamirkajan, 2. augusta 2014
Cuketovo-paradajková polievka
Foto: mirkajan

Dnešná inšpirácia z časopisu Apetit, trochu upravená a v čase čerstvej zeleniny si ju možno vychutnať aj v takejto podobe, bola naozaj mňam Zobraziť celý popisDnešná inšpirácia z časopisu Apetit, trochu upravená a v čase čerstvej zeleniny si ju možno vychutnať aj v takejto podobe, bola naozaj mňam (keď to už povedal môj muž, ktorý zeleninu v akejkoľvek podobe len odtrpí...)

4
porcie
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 PL
500 g
500 g
1/4 ČL
podľa chuti alebo solčanka
1 PL
1 ks
1 l alebo kurací
100 ml
1 PL
podľa chuti




Postup

  1. 1

    V hrnci rozpustíme maslo a opražíme na ňom na drobno pokrájanú cibuľu a a na kolieka pokrájanú cuketu, pražíme cca 5 min.

  2. 2

    Zaprášime múkou a potom opekáme ešt asi 1 minútu . Pridáme pokrájané paradajky a za občasného miešania dusíme cca 5 minút.

  3. 3

    Pridáme kurkumu, vegetu, vývar a pod pokrievkou varíme cca 30 minút. Potom polievku prepasírujeme cez sitko (alebo rozmixujeme ponorným mixérom ). Ja som polievku pasírovala, v sitku mi zostali prakticky len šupky z paradajok, v originálnom recepte bolo rozmixovať ponorným mixérom.

  4. 4

    Polievku po prepasírovaní necháme znovu zovrieť, prilejeme smotanu na varenie (ev. vodu dľa požadovanej hustoty), pridáme cukor a citrónovú šťavu podľa chuti, necháme prevrieť a pridáme posekanú pezržlenovú vňať. Podávame s chlebovými krutónmi ( ja som ich dnes zapiekla aj s trochou parmezánu). Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

marianne
uz aj vytahujem cuketu z chladnicky...perfektna 5*..je tam tak vela vynikajucich surovin,ze tu vegetu tam netreba...
pacik
Uložená v KK, dnes vyskúšam :-)
elixir
@mirkajan chcem sa Ti veľmi poďakovať za vynikajúcu inšpiráciu na chutnú polievku... :) Málo som recept pozmenila - vynechala som cukor, citrónovú šťavu (chuť vyšla aj bez nich veľmi svieža) a vegetu. A ostali mi včera zemiaky od obeda, tak som nimi zahustila namiesto múky. Polievka nebola naposledy. :)
mirkajan
Teším sa, že chutila a dochucovadlá si treba prispôsobiť podľa svojich chutí, každý má rád niečo iné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia