Foto: mirkajan
Dnešná inšpirácia z časopisu Apetit, trochu upravená a v čase čerstvej zeleniny si ju možno vychutnať aj v takejto podobe, bola naozaj mňam Zobraziť celý popisDnešná inšpirácia z časopisu Apetit, trochu upravená a v čase čerstvej zeleniny si ju možno vychutnať aj v takejto podobe, bola naozaj mňam (keď to už povedal môj muž, ktorý zeleninu v akejkoľvek podobe len odtrpí...)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 PL |
|
500 g |
|
500 g |
|
1/4 ČL |
|
podľa chuti alebo solčanka |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
1 l alebo kurací |
|
100 ml |
|
|
|
|
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
V hrnci rozpustíme maslo a opražíme na ňom na drobno pokrájanú cibuľu a a na kolieka pokrájanú cuketu, pražíme cca 5 min.
- 2
Zaprášime múkou a potom opekáme ešt asi 1 minútu . Pridáme pokrájané paradajky a za občasného miešania dusíme cca 5 minút.
- 3
Pridáme kurkumu, vegetu, vývar a pod pokrievkou varíme cca 30 minút. Potom polievku prepasírujeme cez sitko (alebo rozmixujeme ponorným mixérom ). Ja som polievku pasírovala, v sitku mi zostali prakticky len šupky z paradajok, v originálnom recepte bolo rozmixovať ponorným mixérom.
- 4
Polievku po prepasírovaní necháme znovu zovrieť, prilejeme smotanu na varenie (ev. vodu dľa požadovanej hustoty), pridáme cukor a citrónovú šťavu podľa chuti, necháme prevrieť a pridáme posekanú pezržlenovú vňať. Podávame s chlebovými krutónmi ( ja som ich dnes zapiekla aj s trochou parmezánu). Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu