Jablkový koláč s dvojakého cesta
Aby som nepiekla vždy ten istý, tak troška vymýšľam. Kedže som robila troška podobný, tak ma napadla...
Hlivový perkelt so špenátovými haluškami
Na cibuľke prudko orestujeme nasucho očistenú hlivu (zbavenú slamy), ochutíme soľou, korením, prilejeme zeleninový...
Pečeňovky (klasické)
Recep je prevzatý z knihy Jozefa Ďuríka Domáci údenár. Uvádza ho pod názvom pečeňová saláma ale...
Cesnačka narýchlo
Očistené a na kúsky nakrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka a precedíme.
Tvarohové guľky s jahodami
Tradičné jedlo, ktoré sa dá pripraviť na viacero spôsobov. Z kysnutého, zemiakového, či...
Pečená horniacka bravčová hlava
Čerstvú a očistenú bravčovú hlavu dáme asi na päť dní do marinády, ktorú pripravíme z uvedených...
Kačacie rillettes z pomalého hrnca
Toto rillettes je asi najchutnejšie z tých, čo som robil. Jeden kamoš mi poradil dať...
Rezeň - Stanica Prešov
Vyprážané , obaľované rezne ! Gastronomický fenomén ktorý v minulom storočí ovládol planétu . Jeho...
Zemiaky na kyslo s bandurkami
Zemiaky a príloha zemiaky? Celkom chutné, ak už máme mäsa dosť...
Hokaido kaša
Trhy sú plné chutných tekvíc a tá moja najobľúbenejšia je práve tekvica hokaido:) Jej výhodou je aj...
Pikantná špecialita
Toto jedlo pripravujem už roky, a stalo sa súčasťou všetkých rodinných osláv. Robím ho poriadne...
Cestoviny s brokolicovou omáčkou
Maslo roztopíme na ohni a pridáme syr . miešame kým sa úplne neroztopí .....
Dvojfarebná bábovka netradičnej farby
Dávno som už nepridal recept aj s pesničkou pretože som dávno nič zvláštne nerobil ani nefotil ....
Cheesecake
Keksy rozdrvíme, pridáme roztopené maslo a hmotu vtlačíme do tortovej formy, vymastenej maslom
Zemiakové noky s paradajkovo-smotanovou omáčkou
Tieto noky má naučila moja dcéra, ktorá má veľmi rada rýchle varenie býva v Nemecku a tak...
Posúch Grosso špeciál
Drvené paradajky pomiešame s koreninami a s drveným cesnakom. Pizzové cesto rozdelíme na osem rovnakých častí,...
Jablkovo-slivkový mrežovník z tvarohového cesta
Mám rada tvarohové cesto a tentokrát som pripravila mrežovník s jablkami a slivkami. A podarili sa...
Pečená cvikla s morčacím mäsom
Cviklu umyjeme, trochu osolíme a s 2 strúčikmi ošúpaného cesnaku zabalíme každú zvlášť natesno do alobalu....
Čína zo zeleniny
Cibuľu ošúpeme a nakrájame. Opražíme ju na rozohriatom oleji a pridáme zeleninu pokrájanú na kolieska alebo posekanú...
Špenátové palacinky
určite už každý robil palacinky, ja ich robím na sladko aj na slano, dokonca som...
Bombajské zemiaky v lístkovom ceste
Bombajské zemiaky som pripravila podľa receptu z kuchárskej knihy Kilien Stengela Za stolom s Julesom Verneom,...
Tvarohové muffiny
Mala som v chladničke tvaroh, ktorému práve končila záruka, tak som ho potrebovala rýchlo minúť,...
Svieže kuracie prsia s cherry paradajkami
Kuracie prsia sa dajú pripraviť na mnoho spôsobov, dá sa s nimi experimentovať a vymýšľať nové...
Kváskový indický chlieb Paratha
Parathas , chapatis a phulka sú najznámejšie z indických chlebov. Parathas sú nekvasené placky, ...
Puding z chia semienok
Recept ktorý zvládne aj tej najväčší začiatočník a ktorý poteší aj najväčšieho labužníka.
Medovník bez perníkového korenia
Včera som robila medovníky tak ich idem pridať lebo sú oblúbené a aj preto lebo väčšinou keď...