Foto: alicka80
Tento recept mám od jednej pani z internetu. Iný recept som zatiaľ neskúšala, ale keď sem tam urobím tento, som celkom spokojná.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z mlieka, droždia a cukru si urobíme kvások. Do múky dáme všetky suroviny spolu s kváskom a vypracujeme cesto. Cesto dáme vykysnúť. Mne vykyslo v rýchlokyske za 13 minút.
- 2
Keď je cesto vykysnuté, dáme ho do silikónovej formy vhodnej do mikrovlnkypri výkone 750 W na 4 minúty, počkáme pár sekúnd (mikrovlnku neotvárame) a znovu dáme na ďalšie 4 minúty. Neviem prečo sa to takto robí, ale robím to aj ja podľa receptu. Keď je knedlík hotový, necháme ho ešte chvíľku vo forme postáť.
- 3
Keďže je to bezlepkový recept, ja knedlík po vychladnutí nakrájam a dám do mrazničky. Celý ho neviem zjesť a on rýchlo tvrdne. Na rozmrazenie mu stačí cca 45 sekúnd v mikrovlnke a je ako čerstvý.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu