Džem z bazy čiernej

ava53 - bez fotkyava53, 9. júna 2014

Baza pomáha pri všetkých chorobách z prechladnutia. Vyvoláva potenie, ničí hnilobné baktérie, čistí zahlienené priedušky. Je močopudná a mierne preháňa. Osvedčila sa ako Zobraziť celý popisBaza pomáha pri všetkých chorobách z prechladnutia. Vyvoláva potenie, ničí hnilobné baktérie, čistí zahlienené priedušky. Je močopudná a mierne preháňa. Osvedčila sa ako obklad pri kŕčových žilách. Pomáha pri zápale nervov. Odporúča sa 3x denne šálku bazových plodov, odvaru, či sirupu, ktorý riedime vodou.

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg
500 g
1 ks
1 ks Gelfix Extra Dr.Oetker




Postup

  1. 1

    Plody bazy umyjeme, osušíme, zbavíme stoniek. V hrnci zmiešame bazu s želirovacím cukrom, citrónovou šťavou. Plody roztlačíme a privedieme do varu. Za stáleho miešania varíme 4 min. Ak džem tuhne, môžeme plniť do čistých a suchých pohárov a na 10 min otočiť hore dnom.

Diskusia k receptu

melounek1
Poznám recept bez želírovacieho cukru, varí sa dlhšie, ale je výborný.
fifipierko
Výborný džém. Ja ho robím : 1kg bobuliek a 500g želírovací cukor Korunní ( v krabici 2:1).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia