Viedenské slané šamrolky
recept je náš obľúbený a pečieme ho na vianočné sviatky, dá sa použiť ako teplé predjedlo
Pečený plnený bôčik s hrachovou kašou
Bravčový bôčik nakrájame na široké pruhy dlhé asi 14 cm. Tenkým dlhým nožom narežeme na tzv....
Fileta zo sumca s cviklovými lievancami
Filety zo sumca očistíme, z vody, koreňovej zeleniny, byliniek a zo soli pripravíme vývar,...
Crème brûlée
Vanilkový lusk rozřízneme a vnitřek vyškrábneme nožem, dáme do smetany a svaříme, ( lusk svaříme...
Kapusta na rumunský spôsob
Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na tuku do sklovita, pridáme na kocky pokrájané bravčové pliecko, osolíme a...
Mäso plnené olomouckými syrečkami
Toto je také výstižne slovenské jedlo, ktoré som sa naučil robiť pri mojej "svokre"
Ľahký zimný šalát
Pôvodne to mal byť waldorfský, ale trocha som ho zmenila. Teraz po sviatkoch je vhodný...
Rybí koláč s paradajkami
Do hrnca s vodou dáme bobkový list, nové a čierne korenie. Keď voda začne vrieť,...
Kuracie stehná v sezame
Je to slávnostné jedlo /teda aspoň v našej domácnosti/ a velmi jednoduché hoci sa veľa natrúsi....
Tarte tatin na spôsob tartiflette
Chcela som trochu obmeniť klasickú verziu na francúzsku syrovú špeciality Tartiflette. Samozrejme, pokiaľ nemáte syr...
Zemiaky s ľanovým olejom a tvarohom
"Toto je určite jedlo pre zajace", komentoval s úškrnom milý, keď zbadal svoju porciu...
Koláč z polovičiek jabĺk
Pred pár dňami mi mamka volala že piekla skvelý jablkový koláč. Recept má od kamarátky, ...
Cibuľový chlieb s pikantnými mäsovými rezančekmi
Cibuľový chlieb: Pri príprave chleba postupujeme podľa základného receptu a pridáme doň praženú cibuľu. (Základný recept na...
Rezne s prekvapením
• bravčové pliecko• 1 – 2 rezne na osobu• paprika• šampiňóny• strúhaný syr• 2 kyslé smotany•...
Staročeské knedlíky
Najprv dáme variť veľký hrniec s vodou. Preosiatu hrubú múku premiešame s práškom do pečiva a...
Maslové žemličky
Tento recept bol pre mňa výzvou, no ukázalo sa, že sa dá elegantne zvládnuť...
Cestíčko z kokosového mlieka
Ďalšia variácia na cestíčko na obaľovanie. Je krehké, chutné. Hodí sa na všetko -...
Pečené gaštany a tekvica
Ak keď gaštany a tekvice možno patria viac k jeseni, ich vôňa a chuť nám môže...
Sorbet z pečených sliviek
Tento sorbet má výbornú výraznú chuť. Namiesto mletého zázvoru môžete slivky posypať škoricou alebo vanilkou...
Sushi s tuniakom, lososom a maslovou rybou
Dôkladne umyjeme sushi ryžu v sitku. Do hrnca dáme 300 ml vody s ryžou a varíme...
Marinované kuracie špízy
Na grilovačku určite patria pestré mäsovo-zeleninové špeciality. Celkom jednoducho a z dostupných surovín si s nami...
Baklažán s fazuľovo - bazalkovým krémom
Deň vopred si namočíme fazuľu. Potom ju opláchneme a uvaríme domäkka v posolenej vode s bobkovým...
Datlový krém s horkou čokoládou
Nakopilo sa mi väčšie množstvo sušených datli, tak som robila pokusy, skúsila som urobiť nejakú...
Talianske paradajky s mozzarellou, bazalkovým sorbetom a parmezánovým chlebom
Recept od Martina Záhumenského
Ananásové kuracie prsia
Na dno zapekacej misy poukladáme na plátky nakrájané maslo. Na maslo dáme plátky oravskej slaninky a...
Štipľavý zeleninový šalát s celozrnnou bagetkou
Na trhoch nám to začína žiť, rajčinky, papriky, cibuľky a iná zeleninka sa na...
Jahodový lekvár s kokosovým mliekom
Veľmi sladký lekvár bez väčších kúskov ovocia. Presne tak, ako nám chutí.
Tagliatelle s petržlenovým pestom
Za tento recept ďakujem @Zirafninka1, hoci som ho trošku pozmenila :)
Palacinky na slano
Keď dostanem chuť na slané a okrem soli nemám nič vhodné a chutné poruke, tak si narýchlo...
Kuracie v cibuľovej marináde
Maso umyjeme, trocha vysušíme, pokrájame na menšie kúsky a vložíme do misky. Pridáme olej,...