Brioška s pestom a parmazánom

micho - fotkamicho, 8. októbra 2012
Brioška s pestom a parmazánom
Foto: micho

zdroj web a Ja

12
porcií
90 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
2 ks
1 KL
1 KL
21 g
50 g
5 pl
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zo surovín (okrem pesta a parmazánu) si pripravíme cesto a necháme vykysnúť na teplom mieste. Množstvo mlieka = rozšľahané vajíčka doplnené do 280 ml.

  2. 2

    Vykysnuté cesto rozvaľkáme na cca 1/2 cm, polovicu natrieme pestom a posypeme parmazánom, zakryjeme nenatretou časťou. Cesto nakrájame po dĺžke na 2 cm široké pásy, ktoré zrolujeme do špirály (ako keď robíte šúlance, jednou rukou jeden koniec cesta smerom k sebe, druhou rukou druhý koniec cesta od seba) Vzniknutú špirálu stočíme do tvaru slimáka a dáme na plech.

  3. 3

    Necháme krátko podkysnúť a upečieme.

Recept je zaradený do kategórií:
Chlieb a pečivo

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
No teda! Ja žasnem, Teba mať tak doma - neviem či by som nerozširovala zárubne. Krásne koláčiky.....