Foto: micho
zdroj web a Ja
12
porcií
porcií
90 minút
príprava
príprava
20-25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Zo surovín (okrem pesta a parmazánu) si pripravíme cesto a necháme vykysnúť na teplom mieste. Množstvo mlieka = rozšľahané vajíčka doplnené do 280 ml.
- 2
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na cca 1/2 cm, polovicu natrieme pestom a posypeme parmazánom, zakryjeme nenatretou časťou. Cesto nakrájame po dĺžke na 2 cm široké pásy, ktoré zrolujeme do špirály (ako keď robíte šúlance, jednou rukou jeden koniec cesta smerom k sebe, druhou rukou druhý koniec cesta od seba) Vzniknutú špirálu stočíme do tvaru slimáka a dáme na plech.
- 3
Necháme krátko podkysnúť a upečieme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Krasne su