
Čokoládová pena v pohárikoch
Tofu rozmixujeme s arašidovým maslom, agávovým sirupom, limetkovou kôrou, vanilkou a soľou. Mixujeme...

Plnený baklažán zapekaný s kozím syrom
Chutné ľahké jedlo, ktoré sa dá rôzne prispôsobovať

Baklažánová nátierka s pečenou paprikou
Lahodná chuťovka vhodná k varenému vínku, či v ľahšej obmene k horúcemu lipovému čajíku. Na...

Banánové Lassi
Lassi je chladený jogurtový alebo kefirový kokteil z Indie. Podobný nápoj Ayran obľubujú Turci a ine...

Francúzsky kačací rilette
Kačacie mäso pokrájame na kúsky veľké ako malé vajce, v hrnci ho zalejeme hruškovicou alebo vodou....

Eidamové ružičky
Do lístkového cesta natlačíme kapiu, celé vyvaľkáme. Potom na cesto naukladáme šunku a syr, ...

Mangold s mätou na paradajkovom pyré
Jednoduše a přitom nápaditě připravený mangold, kterému na Krétě říkají špenát. Skvělá kombinace chutí...

Pšeničnoražný chlieb s vlašskými orechami a nátierkou z gorgonzoly
zadovážili sme si pekárničku a knižku na pečenie chleba :-)

Srnčie ragú s lesným ovocím a feniklovým pyré
Na bravčovej masti orestujeme postrúhanú koreňovú zeleninu, šalotku a divé korenie dohneda. Pridáme umyté, očistené...

Orieškovo-čokoládový zapletanec / fotorecept/
Kysnuté cestá robievam keď je trošku chladnejšie, lebo je ľahšie ovládateľné po vykysnutí. Už som mala...

Koláčik raz-dva
2/3 lístkového cesta si rozvaľkáme na veľkosť plechu. Na plech dáme papier na pečenie a lístkové...

Gnocchi s kuracími pečienkami
Pravé talianske gnocchi s výraznými chuťami paradajok, cesnaku a kuracích pečienok.

Listové variácie so sviečkovicou
Šaláty zmiešame osolíme, okoreníme, zalejeme olivovým olejom a pokvapkáme šťavou z citróna. Hovädziu sviečkovú nakrájame...

Cestoviny s jarnou cibuľkou a bryndzou
Opäť som trošku improvizovala v kuchyni a nakoľko som mala čerstvú bryndzu tak som sa rozhodla pre...

Treska zapečená s paradajkou
Rybacie mäso opláchneme a osušíme, osolíme ho a okoreníme. Paradajku pokrájame na kolieska, syr...

Pistáciové keksíky
Všetky suroviny spolu zmiešame aj so zmäknutým maslom. Vypracované cesto zabalíme do fólie a necháme na...

Ratatouille s hlivou a haluškami
Zeleninky nikdy nie je dosť. Preto pre spestrenie skúšam rôzne kombinácie.

Zdravá nepečená müsli tvarohová torta
Zdravá tortička ktorú môžete jesť bez výčitiek. Všetkým veľmi chutila.

Zapečená rybka
Veľmi rýchle, jednoduché a chutné. Bála som sa, či mi to deti budú chcieť,...

Rohlíčky od pani magistry
Tento recept som dostala od svojej dlhoročnej kolegyne, pani magistry Marty z Prahy-Vršovíc. Tato vitálna...

Cesnačka ako má byť a kuracie nohy na šalotke v čiernom pive
... nemám rád, keď sa príde do nejakej reštaurácie, kde majú v ponuke cesnakovú polievku –...

Cesto Pate brisée
Na požiadanie pridávam recept na cesto Pate brisée na rajčinový koláč z Provensálska.

Jahňacie rizoto
V nedeľu som piekla jahňacie stehno po židovsky. Zostalo mi pečené mäsko a dubákovo-hrášková zmes, ...

Seitanové rolky s dubákmi a orechami
Náplň do rolky: Dubáky namočíme aspoň na 30 minút v teplej vode.