Segedín z údeného kurčaťa

Jaroslav Ertl
kapitán Gourmet klubu, 24. septembra 2010
Segedín z údeného kurčaťa
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
45 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
80 g
50 g
400 g
15 g
25 g
30 g
150 g




Postup

  1. 1

    Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme dozlatista na časti rozohriateho tuku, zaprášime paprikou, pridáme rascu a zalejeme vodou. Do pripraveného základu vložíme údené kuracie stehná, ktoré varíme do mäkka. V polovici dusenia k mäsu pridáme opláchnutú, nakrájanú, vyžmýkanú kyslú kapustu, zamiešame a spolu s mäsom dusíme do konca.

  2. 2

    Uvarené údené kuracie stehná vyberieme a na zvyšnej časti tuku pripravíme z hladkej múky zápražku, ktorou zahustíme kapustu. Necháme 30 minút prevariť a podľa potreby dochutíme cukrom, soľou a čiernym korením.

  3. 3

    Podľa vlastného uváženia do hotového guláša zamiešame kyslú pochúťkovú smotanu alebo pridáme kyslú smotanu priamo na porciu. Podávame s karlovarskou knedľou.

Diskusia k receptu

sherin
je to velmi zaujimave, urcite to urobim a ukladam do KK :)
radulienka
Mám rada kyslú kapustu a všetko z nej, aj szegedín, no toto musím vyskúšať, taký som nepoznala. Na Vareche sa dá vždy niečo nové objaviť, díky za recept!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia