Segedín z údeného kurčaťa
Jaroslav Ertl
kapitán Gourmet klubu, 24. septembra 2010
kapitán Gourmet klubu, 24. septembra 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
80 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme dozlatista na časti rozohriateho tuku, zaprášime paprikou, pridáme rascu a zalejeme vodou. Do pripraveného základu vložíme údené kuracie stehná, ktoré varíme do mäkka. V polovici dusenia k mäsu pridáme opláchnutú, nakrájanú, vyžmýkanú kyslú kapustu, zamiešame a spolu s mäsom dusíme do konca.
- 2
Uvarené údené kuracie stehná vyberieme a na zvyšnej časti tuku pripravíme z hladkej múky zápražku, ktorou zahustíme kapustu. Necháme 30 minút prevariť a podľa potreby dochutíme cukrom, soľou a čiernym korením.
- 3
Podľa vlastného uváženia do hotového guláša zamiešame kyslú pochúťkovú smotanu alebo pridáme kyslú smotanu priamo na porciu. Podávame s karlovarskou knedľou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu