Foto: monnikka
Chrumkavé sladké voňavé jednohubky. Recept som našla v staršom ženskom magazíne.
Suroviny
Medové cesto: | |
100 g |
|
75 g |
|
25 g |
|
200 g |
|
2 ČL |
|
1 Čl |
|
1 ČL |
|
1 ks |
|
Biele cesto: | |
250 g |
|
125 g |
|
75 g |
|
1 ks |
|
|
|
6 ČL na potretie |
|
Postup
-
1
Medové cesto: Do hrnca dáme med, cukor, maslo a krátko povaríme za stáleho miešania. Do druhej nádoby si dáme múku, perníkové korenie, kakao a kypriaci prášok. Pridáme jedno vajce a mierne vychladnutú medovú zmes. Vypracujeme cesto, ktoré necháme odležať. /ak vám medová zmes príliš stuhne pri chladnutí, znovu ju ohrejte na sporáku, aby sa s ňou dalo pracovať/
-
2
Biele cesto: Suroviny na biele cesto zmiesime a prikryté cesto necháme v chlade odležať 30 minút. Polovicu bieleho cesta vyvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť 21x35cm. Cesto natrieme 3 PL lekváru.
-
3
Rovnako vyvaľkáme aj polovicu medového cesta a položíme ho na cesto potreté lekvárom. Takto spojené cestá pozdĺžne prekrojíme na 3 pásy široké 7 cm. Každý pás cesta zrolujeme zo širšej strany. Takto isto spracujeme aj zvyšné polovičky cesta. Takže budeme mať 6 roliek. Rolky dáme na 3 hodiny do chladničky. /odporúčam dobu schladenia dodržať, ja som pre nedostatok času krájala po hodine a tak rolky nedržali tvar/
-
4
Potom rolky pokrájame na kúsky široké 1 cm, ukladáme reznou stranou na plech vyložený papierom na pečenie, pečieme pri 180 stupňoch 15 až 20 min. Ak chcete môžte rolky pred krájaním potrieť vajcom a vyváľať v hrubšom cukre - to som nerobila.
Diskusia k receptu