Foto: teniska
Ako bonus - bez múky
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Dáme vyhrievať rúru na 220°C. Pripravíme si klasickú tortovú formu, vystelieme papierom na pečenie, ktorý potrieme maslom. Ja som robila do tortovej formy a ešte zvlášť do maličkej srdiečkovej tortovej formy.
-
2
Oddelíme bielka od žĺtkov. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého zašľaháme okolo 65 g trstinového cukru.
- 3
Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom, čiže s 30 g, do penista. Pridáme kakao. Do žĺtkovej zmesi pridáme bielkovú a opatrne zmiešame dokopy.
- 4
Cesto vylejeme a rozotrieme do pripravenej/pripravených formy/foriem. Pečieme cca 7-10 minút - kontrola - špajdla - vyberiem až keď mi cesto neostáva na špajdli.
- 5
Kým sa pečie, resp. chladne cesto, urobíme krém - mascarpone vyšľaháme s tvarohom a balíčkom vanilkového cukru. Vyšľaháme preto, lebo keď sa iba ručne rozmieša je hutnejšie, keď sa však vyšľahá je jemnejšie, nadýchanejšie a krémovejšie :)
- 6
Keď je "korpus" vychladnutý, obrátime ho a opatrne stiahneme papier na pečenie. Vrátime do formy, nanesieme krém a šupneme do chladničky, nech sa nám krém neroztečie. Porobíme domáce práce, obriadime deti, zvieratká a manžela a vrátime sa do kuchyne ;) Vyberieme a na krém nanesieme drobné ovocie (napríklad čučo&jahody). Ak máme milovníkov želé ako stravníkov, uvaríme 2 ks červeného tortového želé a zalejeme tortu :) ak nie, môžme na krém s ovocím nastrúhať napr. horkú čokoládu. Podávame, mlsáme. Skladujeme v chladničke :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Jaj, ďalšia dobrotka! To je za 5*
Davam 5*