Šťavnatý krémový tvaroháč

teniska - fotkateniska, 6. marca 2014
Šťavnatý krémový tvaroháč
Foto: teniska

Ako bonus - bez múky

20 minút
príprava
7-10 minút
na 220 °C

Suroviny

Cesto:
3 ks
30 g
95 g
Krém:
1 bal.
1 bal.
1 ks
na vrch:
2 ks




Postup

  1. 1

    Dáme vyhrievať rúru na 220°C. Pripravíme si klasickú tortovú formu, vystelieme papierom na pečenie, ktorý potrieme maslom. Ja som robila do tortovej formy a ešte zvlášť do maličkej srdiečkovej tortovej formy.

    Šťavnatý krémový tvaroháč - obrázok 1
  2. 2

    Oddelíme bielka od žĺtkov. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého zašľaháme okolo 65 g trstinového cukru.

  3. 3

    Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom, čiže s 30 g, do penista. Pridáme kakao. Do žĺtkovej zmesi pridáme bielkovú a opatrne zmiešame dokopy.

  4. 4

    Cesto vylejeme a rozotrieme do pripravenej/pripravených formy/foriem. Pečieme cca 7-10 minút - kontrola - špajdla - vyberiem až keď mi cesto neostáva na špajdli.

  5. 5

    Kým sa pečie, resp. chladne cesto, urobíme krém - mascarpone vyšľaháme s tvarohom a balíčkom vanilkového cukru. Vyšľaháme preto, lebo keď sa iba ručne rozmieša je hutnejšie, keď sa však vyšľahá je jemnejšie, nadýchanejšie a krémovejšie :)

  6. 6

    Keď je "korpus" vychladnutý, obrátime ho a opatrne stiahneme papier na pečenie. Vrátime do formy, nanesieme krém a šupneme do chladničky, nech sa nám krém neroztečie. Porobíme domáce práce, obriadime deti, zvieratká a manžela a vrátime sa do kuchyne ;) Vyberieme a na krém nanesieme drobné ovocie (napríklad čučo&jahody). Ak máme milovníkov želé ako stravníkov, uvaríme 2 ks červeného tortového želé a zalejeme tortu :) ak nie, môžme na krém s ovocím nastrúhať napr. horkú čokoládu. Podávame, mlsáme. Skladujeme v chladničke :)

    Šťavnatý krémový tvaroháč - obrázok 6

Diskusia k receptu

dara2112
Sikulka cesto poznam robim podobny krem, len zmiesam mascarpone so slahackou ,vanilkou a hn.cukrom aj to je super ,ale iste vyskusam aj tvoj krem
lollyteska
mmmm výbornééé toto teda spravím :) ďakujem za recept! ešte som neskúšala korpus len s kakaom a bez múky, tak pre mňa aj dačo nové! :)
teniska
:) teším sa! potom odporúčam vybrať z tortovej formy a preložiť na tanier alebo do misky, lebo korpus púšťa šťavu a keď dlhšie stojí - kvapkáááá cez tortovú formu :-)
lilimi
mascarpone a tvaroch je vzdy dobra kombinacia
martab
Tento kolacik je SUPER. Prave som dopiekla a uz sa moji ludia nevedia dockat kedy sa do neho pustia... Ale nejaku tu chvilku si este pockaju :) :):)
Davam 5*




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia