rýchly a chutný/môžte aj s višňami,kto chce kyselkavejší/..:)
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Čerešne musia byť tvrdé a zrelé,umyť ich,odkôstkovať a zomlieť.Dať variť,pridať cukor/ide 1 kg,aby bol lekvár sladší,nakoľko čerešne ešte nemusia byť dostatočne sladké/.Ked masa zovrie/stále miešať/-pridať gelfix/či niečo iné na ten spôsob/a ešte krátko povariť.
- 2
Pridať banány nakrájané na kolieska a likér.Nalievame do nahriatych ,čistých fliaš/v trúbe na 1OO stupňoch/.Stačí suchý dunst./vrelé fľaše postavíme hore dnom a zakryjeme do deky,kým nevychladnú/
- 3
dobu prípravy som nepísala,neviem,komu koľko trvá,kým vykôstkuje kilo čerešní..:)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Zaujimava kombinacia s bananom. Musela by som ochutnat. :-)