Čerešňový lekvár s banánmi

eldina - fotkaeldina, 11. mája 2012

rýchly a chutný/môžte aj s višňami,kto chce kyselkavejší/..:)

5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 kg
2 ks
1,25 cl
1




Postup

  1. 1

    Čerešne musia byť tvrdé a zrelé,umyť ich,odkôstkovať a zomlieť.Dať variť,pridať cukor/ide 1 kg,aby bol lekvár sladší,nakoľko čerešne ešte nemusia byť dostatočne sladké/.Ked masa zovrie/stále miešať/-pridať gelfix/či niečo iné na ten spôsob/a ešte krátko povariť.

  2. 2

    Pridať banány nakrájané na kolieska a likér.Nalievame do nahriatych ,čistých fliaš/v trúbe na 1OO stupňoch/.Stačí suchý dunst./vrelé fľaše postavíme hore dnom a zakryjeme do deky,kým nevychladnú/

  3. 3

    dobu prípravy som nepísala,neviem,komu koľko trvá,kým vykôstkuje kilo čerešní..:)

Diskusia k receptu

marienka44
@Eldina ,ceresne obsahuju malo pektinu, takze lekvar nerosolovatie pripraveny klasicky, preto ten Gelfix.... Su vsak vynikajuce na dnu v prirodzenom stave. Uz sa tesim na prve ceresne.
Zaujimava kombinacia s bananom. Musela by som ochutnat. :-)
eldina
@marienka44 skôr som to myslela tak,že gelfix 2:1 ak sa dáva,tak na 1kg ovocia ide pol kg cukru,tu ide "až" 1 kilo....dakujem za info o čerešniach,čerešne sú u mňa No.1!!...:) ked ich už jesť-tak tu hreším hriechom-Obžertsvo...:)
isabel1
Zaujímavý a iste dobrý recept.Určite ho vyskúšam.Už sa teším na čerešne.Minulého roku som robila džem z višni a mňamkový.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia