Foto: dvorka
Pred dvoma rokmi v Prahe som jedla ovocný špíz v čokoláde. Bolo to niečo úžasné a vravela som si že si aj ja doma Zobraziť celý popisPred dvoma rokmi v Prahe som jedla ovocný špíz v čokoláde. Bolo to niečo úžasné a vravela som si že si aj ja doma niečo podobné urobím a dočkala som sa. Ponúkam vám svoj tip. Množstvo surovín neuvádzam, lebo čokoládu vždy robím od oka. Použiť sa dá akékoľvek ovocie. Jahody, čerešne, višne, doma sme robievali mandarínky alebo pomaranče a kúsky hrušky.
Postup
-
1
Ak mám veľa ovocia tak si ho mrazím do zásoby a aby sa nezmrazilo dokopy, dávam ho do foriem na pralinky. Po zamrazení ovocie vložím do krabičky alebo sáčku. Odkôstkované zamrznuté višne som vybrala a pripravila som si kúsky orechu. Horkú vysokopercentnú čokoládu som si roztopila spolu s trochou Cery a poriadne premiešala.
-
2
Do višní namiesto kôstok som dala kúsky orecha a napichla na špáradlo.
-
3
Každú višňu som namočila do čokolády a zamrznutá višňa sa rýchlo obalila a čokoláda stuhla. Takto som si očokoládovala aj jahody. Ako stojan som použila jablko.
-
4
Nožnicami som opatrne stiahla čokoládovú guličku do malého papierového košíčka.
-
5
Prvú višňu som obalila v práškovom cukre čo však nie je veľmi efektné, preto ďalšie dve som ponorila ešte napichnuté na špáradle do kokosu a takto som urobila aj s jahodami, ktoré sú v popredí a tie som okokosovala len zčasti. Tanierik s ovocím som dala do chladničky. V týchto horúčavách aké boli do včera by sa čokoláda hneď roztopila. Pri jedení najskôr chrupne tenučká vrstva čokolády a potom to ovocie ... Treba vyskúšať.
Diskusia k receptu