Višne a iné ovocie v čokoláde fotorecept

dvorka - fotkadvorka, 9. júla 2015
Višne a iné ovocie v čokoláde (fotorecept)
Foto: dvorka

Pred dvoma rokmi v Prahe som jedla ovocný špíz v čokoláde. Bolo to niečo úžasné a vravela som si že si aj ja doma Zobraziť celý popisPred dvoma rokmi v Prahe som jedla ovocný špíz v čokoláde. Bolo to niečo úžasné a vravela som si že si aj ja doma niečo podobné urobím a dočkala som sa. Ponúkam vám svoj tip. Množstvo surovín neuvádzam, lebo čokoládu vždy robím od oka. Použiť sa dá akékoľvek ovocie. Jahody, čerešne, višne, doma sme robievali mandarínky alebo pomaranče a kúsky hrušky.

Suroviny

 CERA




Postup

  1. 1

    Ak mám veľa ovocia tak si ho mrazím do zásoby a aby sa nezmrazilo dokopy, dávam ho do foriem na pralinky. Po zamrazení ovocie vložím do krabičky alebo sáčku. Odkôstkované zamrznuté višne som vybrala a pripravila som si kúsky orechu. Horkú vysokopercentnú čokoládu som si roztopila spolu s trochou Cery a poriadne premiešala.

    Višne a iné ovocie v čokoláde (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do višní namiesto kôstok som dala kúsky orecha a napichla na špáradlo.

    Višne a iné ovocie v čokoláde (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Každú višňu som namočila do čokolády a zamrznutá višňa sa rýchlo obalila a čokoláda stuhla. Takto som si očokoládovala aj jahody. Ako stojan som použila jablko.

    Višne a iné ovocie v čokoláde (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nožnicami som opatrne stiahla čokoládovú guličku do malého papierového košíčka.

    Višne a iné ovocie v čokoláde (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Prvú višňu som obalila v práškovom cukre čo však nie je veľmi efektné, preto ďalšie dve som ponorila ešte napichnuté na špáradle do kokosu a takto som urobila aj s jahodami, ktoré sú v popredí a tie som okokosovala len zčasti. Tanierik s ovocím som dala do chladničky. V týchto horúčavách aké boli do včera by sa čokoláda hneď roztopila. Pri jedení najskôr chrupne tenučká vrstva čokolády a potom to ovocie ... Treba vyskúšať.

    Višne a iné ovocie v čokoláde (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

martamm
Vynikajuci napad, pozuila by som kvalitnu horku cokoladu, ale bez Cery :)
valeri
poznám to zo zahraničia, bolo to veľmi lákavé a hlavne strááááááášne drahé, ale výborne. A pritom urobiť si to doma .... žiaden kumšt
ivan14
Já zkusím takhle zpracovat višně, použité na nakládání griotky. Višně červenají (letos docela brzo), tak snad budu mít čas.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia