Pečená červená cibuľa s tymianom a maslom

redakcia - fotkaredakcia, 10. februára 2010
10 minút
príprava
30-35 minút
na 200 °C

Suroviny

6 ks
 hrudka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv odstránime prvú vrstvu šupky cibule. Nožom tesne odrežeme len spodok, aby ste vytvorili rovnú plochu a navrchu spravíme 2 rezy v tvare kríža, zarežeme iba do polovičky, ale nesmieme prekrojiť cibuľu na štvrtky.

  2. 2

    Do týchto medzierok natlačíme trochu posekaného alebo rozdrveného tymianu, soľ a malú hrudku masla. Cibule pečieme najradšej v kameninovej mise na tenkej vrstve morskej soli.

  3. 3

    Dáme ich do rúry nahriatej na 200 stupňov Celzia na 30 – 35 minút. Cibule chutia skvele s pečeným mäsom, sú veľmi chutné a sladké.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha