10 minút
príprava
príprava
30-35 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Najprv odstránime prvú vrstvu šupky cibule. Nožom tesne odrežeme len spodok, aby ste vytvorili rovnú plochu a navrchu spravíme 2 rezy v tvare kríža, zarežeme iba do polovičky, ale nesmieme prekrojiť cibuľu na štvrtky.
- 2
Do týchto medzierok natlačíme trochu posekaného alebo rozdrveného tymianu, soľ a malú hrudku masla. Cibule pečieme najradšej v kameninovej mise na tenkej vrstve morskej soli.
- 3
Dáme ich do rúry nahriatej na 200 stupňov Celzia na 30 – 35 minút. Cibule chutia skvele s pečeným mäsom, sú veľmi chutné a sladké.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu