Turecká káva na ohni fotorecept
Foto: pavoltoogood
Originál turecká káva v džezve.
3
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
15 minút
na 100 °C
na 100 °C
Postup
-
1
Do džezvy daj studenú vodu a priveď k varu.
-
2
Pridaj 3 čajové lyžičky jemne mletej kávy, 1 čajovú lyžičku mletého kardamómu a pol lyžičky cejlónskej škorice.
-
3
Pomaličky priveď k varu kým nezačne káva slabo peniť.
-
4
Stiahni z plameňa, aby pena sadla a opäť priveď k druhému pomalému bublaniu. Pridaj 3 čajové lyžičky cukru a nechaj vrieť pomaly asi minútu, kým sadne káva dole.
-
5
Podávame v malých šálkach horúce. Káva má byť korenistá a sladká ako zákusok.
Pekny recept.