
Pikantný jelení „jágerek“
Slaninu nakrájame na rezance a vypražíme. Pridáme cibuľu a opražíme ju dozlata.

Medailónky z daniela s marinovanou hruškou, portito omáčkou a grilovanou polentou
Chrbát z daniela umyjeme, osušíme, odblaníme, nakrájame na plátky hrubé 1, 5 až 2...

Diviačie stehno s jemnou zeleninou
Stehno opracujeme, odblaníme a opečieme na bravčovej masti z oboch strán. Vyberieme z panvice a...

Jelenie mäso s hruškami
Hľadala som dáky zaujímavý recept na jelenie mäso a našla som ho v kuchárskej knihe, ktorú...

Stroganov z daniela
Čítala som, že stroganov je pôvodom ruské jedlo. Názov je podľa ruského šľachtického rodu Stroganovcov....

Jelenie karé na šípkovej omáčke
Jelenie karé prešpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme, pridáme rozmarín, vákuovo zabalíme a dáme variť technológiou sous...

Sviečková na smotane z diviačieho stehna so žemľovou knedľou
Delikátna sviečková na smotane pripravená z diviny. A nechýba ani žemľová knedľa.

Panenka z diviaka so šampiňónovou omáčkou
Panenku som umyl a očistil od blán. Potom som ju nakrájal na medailóniky, ktoré som...

Diviačie medailóniky na poľovnícky spôsob
Diviačí chrbát bez kosti osolíme a okoreníme. Potom opečieme z každej strany. Použijeme...

Zajac na mrkve
Zajíce jsem dělala naposledy snad před 15 lety. Tehdy mi kamarádka donesla zajíce a taky recept...

Diviak na čiernom pive s chlebovými knedličkami
Očistené stehno nakrájame na kocky s hmotnosťou cca 50 g. Očistenú koreňovú zeleninu nakrájame nahrubo...

Pečené diviačie rebrá so zemiakmi
Diviačie rebrá si deň vopred nasolíme, na druhý deň ich poriadne vyumývame.

Roláda z daniela plnená šunkou na červenom víne
Dnešný obed z daniela. Roládu som plnila šunkou a pripravila na červenom víne.

Srnčí perkelt na spôsob sviečkovej
Kde sa vzal, tu sa vzal zrazu kus srnčieho mäska v kuchyni :-) Nie, nebol...

Kuracie stehienka Piri-piri s prílohou zo sladkých zemiakov s feta syrom
Tento portugalský recept - verzia Jamieho Olivera - ma dostal:), akurát som nedala viac...

Srnčia lopatka na koreňovej zelenine v pomalom hrnci
Dostal som kus srnčej lopatky, tak som rozmýšľal ako ju urobím, až mi kamarát poľovník...

Močing v pomalom hrnci
Niečo pre terajších a budúcich majiteľov pomalého hrnca. Inšpiráciou na tento recept mi bol hovädzí močing...

Jelení chrbát na višňovej omáčke
Jelení chrbát očistíme od šliach a nakrájame na 8 medailónikov. Okoreníme, osolíme a na horúcej...

Poľovnícka kapsa babky Bajky
Netuším, prečo poľovnícka, ale veľmi nám to chutilo, tak som vypýtala recept. Mne...

Špízy
Dostala som chuť na ražniči:D..... ale nemala nič nakupene tak iba taka jednoduchosť:))........

Srnčie ragú na zelenine s haluškami
Umyté a osušené mäso pokrájame na malé kocky. Koreňovú zeleninu a cibuľu očistíme a pokrájame na drobné...

Srnčie na smotane so žemľovou knedľou
Ďalší z mojich obľúbených jesenných receptov. Doma sme tomu hovorili aj Srnčia brblanina a pripravolal ju...

Srnec na tymiáne
... srnec zo Slovenska, cesnak zo Španielska, Maďarská papriková pasta, horčica z Francúzska...

Srnčie stehno na smotane
Pokrájanú zeleninu dáme do 1, 5 l vody, pridáme ocot, čierne korenie, borievky, ...

Srnčí steak pre labužníkov
Umyté a osušené mäso nakrájame na rezne, naklepeme ich, posolíme a okoreníme. Prešpikujeme ich...

Roštenka z diviny na cestovinách
Mäso odblaníme, umyjeme a pokrájame na porcie. Tie naklepeme, natrieme pretlačeným cesnakom, osolíme...

Zverinová paštéta s brusnicami
Pečienku dobre rozmixujeme. V osolenej vode uvaríme bravčové mäso, po uvarení dvakrát zomelieme...

Divina s hruškou na červenom víne
Včera sme mali divinu na smotane. Všetko sa zjedlo len kus mäsa zostal. Upečený, ...

Srnčie medailóniky s vanilkovo–brusnicovou omáčkou
Srnčie medailóniky očistíme a opečieme na oleji. Po opečení osolíme, okoreníme a dáme asi na...