Jahňa na zelenine
Jahňacina nie je až taká bežná ani v našich končinách, ale nakoľko tieto huňaté zvieratká ...
Jehněčí česnekem špikované, na česneku pečené
Jehněčí, ale i kůzlečí maso má specifickou chuť i vůni. Obojí se dokonale snoubí s...
Guláš z rúry
Výborný hovädzí guláš varený pomaličky v rúre :-) Občas keď je málo času vystávať pri sporáku, ...
Pomaly pečená hruď z kozliatka s plnkou s vnútornosťami
Kozliatko ako aj jahniatko pripravujeme doma pomerne často. Takto v celku som ale ešte hruď...
Guláš s jahňacím mäsom
Podľa môjho názoru, najchutnejšie guláše varia muži. Napriek tomu, guláš pripravovaný podľa tohto receptu...
Pečené jahňacie koleno na čiernom pive s karlovarskou knedľou
Predvarené kolená dáme na plech s nakrájanou cibuľou a nasekaným cesnakom a trochou vývaru. Zaprášime paprikou, ...
Plnené bravčové rebierko
Nádherný exemplár mladého bravčového rebierka. Uznajte, že som ho v obchode nemohol nechať. Ešte...
Plněné cukety v rajčatové omáčce s těstovinami
Příprava pokrmu je jednoduchá a chuťový efekt je nepopsatelný. V sezoně cuket je to levné, ...
Plnené cukety
Tento recept prezentovala pred niekoľkými rokmi na TV paprika židovská kuchárka Judith Stahl. Podľa pravidiel Kašrutu...
Grilované čevapčiči a pljeskavica
Letné grilovačky si vždy užívame aj my profesionáli, či už grilujeme na dreve, na uhlí,...
Jahňacie kotletky v chlebovo- -bylinkovej kruste
Metóda „sous vide“ - čiže varenie vo vákuu v hermeticky uzavretých plastových vrecúškach pri nízkych teplotách počas dlhej...
Hašlama / Haşlama - turecký guláš
Výborné, teplé hlavné jedlo, ktoré patrí medzi moje najobľúbenejšie. Je neuveriteľne ľahké na prípravu a pritom chutí skvelo :-)...
İçli köfte - plnené bulgurové kofte
İçli köfte je jedno z najšpecifickejších tureckých jedál. Jeho príprava je náročná na čas a vyžaduje...
Jahňacie stehno s bylinkami
Ja síce nemám k veľkej noci jahňa, ale prispejem jedným receptom.
Írsky guláš
Tohto roku sme, v snahe menej kosiť, vychovali dve jahňatá. Pretože máme zásobu tohto...
Rozmarínové jahňacie rebierka
Jahňací chrbát narežeme na jednotlivé kotletky. Pripravíme marinádu. Olivový olej, čierne korenie, brandy,...
Turecký mäsovo– zeleninový güvec
Jahňacie mäso nakrájame na stredne veľké kocky, dáme do hrnca a na miernom ohni dusíme približne hodinu, kým sa...
Údená hovädzia hruď
Domáca údená hovädzia hruď na grile Jamie Oliver vcelku. Teplé údenie, ktore sa da pouziť...
Ossobuco alla milanese s gremoládou a grilovanou polentou
Ossobuco alla milanese je typickým jedlom regiónu Lombardia a mesta Miláno. Jeho pôvod je síce nejasný,...
Prekladaný kel
Na obed som pripravila prekladaný kel podľa výborného a veľmi chutného receptu zo zahraničného blogu, autor...
Baraní guláš
Mäso umyjeme, odstránime z neho prebytočný tuk, pripadne aj blany a pokrájeme ho na väčšie kocky.
Konfitované jahňacie lýtko
Jahňacie lýtko našpikujeme rozmarínom a cesnakom. Osolíme, okoreníme a necháme marinovať 5–6 hodín.
Mäsovo- syrové knedličky do polievky
Blíži sa Veľká noc, s ňou aj sviatočné polievky, do ktorých sa dávajú rozličné vložky....
Prekladané zemiaky podľa Çeşminaz
. ako ich mame radi my :-) Jednoduché, rýchle a veľmi chutné.
Grilované jahňacie kotlety so zeleninou
Je krásne počasie, slniečko svieti, tak sme si veľkonočné sviatky spríjemnili grilovaným "veľkonočným" :)) jahniatkom....
Španielske jahňacie kotlety
V hlbokej panvici zohrejeme olej, pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, papriky a opekáme asi 5 minút domäkka Potom do...
Pečené jahňacie rebierka na rasci s plnenou brušnou blanou
Na sviatočný obed som upiekla jahňacie rebrá a brušnú blanu som naplnila a urobila som z nej...
Pečený jahňací hrebienok
Tento jahnaci hrebienok som pripravila na Velku noc. Az teraz mam viacej casu tak ho sem...
Farmárska polievka
Večer namočíme fazuľu do dostatočného množstva vody. Ráno vodu vylejeme, fazuľu opláchneme a dáme variť...
Jahňacie stehno na rozmaríne s pesto zemiakmi a dusenou zeleninou
Ak zainvestujete do novozélandskej jahňaciny, úspech je zaručený. To mäso je také kvalitné, že...
Panini Agnello
Chlieb panini rozkrojíme, vnútornú stranu opečieme do chrumkava a pokvapkáme olivovým olejom. Potom naplníme opečeným...
Jahňacie s vínovou omáčkou
Mäso nakrájané na plátky si noc pred varením napácujeme. Polovicu z masla si rozpustíme na panvičke,...