Foto: dorenika
Je to tradičné jedlo ktoré Angličania jedávajú hlavne na veľkú noc. A preto som využila príležitosť a kúpila toto skvelé mäso. Aj keď my Zobraziť celý popisJe to tradičné jedlo ktoré Angličania jedávajú hlavne na veľkú noc. A preto som využila príležitosť a kúpila toto skvelé mäso. Aj keď my veľkú noc neoslavujeme.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Deň vopred nohu umyjeme a do misky si roztlačíme cesnak (2 strúčiky) spolu s pomarančovou kôrou,soľou,korením,olejom a natrhaným rozmarínom.Do mäsa urobíme nožom dierky asi 4 z každej strany a pri natieraní marinádi na mäso vtláčame olej s rozmarínom do týchto dierok.Odložíme na noc do chladničky.
-
2
Na druhý deň ho vyberieme z chladničky 2 hodiny pred pečením. Rúru si rozohrejeme na 220 stupňov ale keď mäso dáme dnu stiahneme na 200. Ak chcete mať mäso jemne ružové pečte 1 hodinu ak máte radi prepečené (ako ja) tak hodinu a pol.Po upečení vytiahneme mäso a prikrité alobalom necháme ležať 15-20min a podávame.Ja som k nemu urobila pečené zemiaky s rozmarínom.
príprava aj postup pečenia . Ale chuť chuť mladučkej jahňaciny
je vo všetkých úpravách vynikajúca.
tvoj recept ma nabudil...zavolala som na salaš..predávajú jahňacinu 6,32 eura za 1kg...takže pečená s cesnakom a rascou určite bude...:-)
krasne maso vsak dovazame az z dalekej australie, lebo tu sa vonku pasu kravicky a bycky a preto aj zan platime vysoku cenu.
skoda, ze sa nenajdu tu mudri planovaci,co by zuzitkovali zelene pasienky oveckami