Zapekané rezne fotorecept

janadelfi - fotkajanadelfi, 27. júla 2010
Zapekané rezne (fotorecept)
Foto: janadelfi

Tento recept priniesla moja maminka s ktorou sa teraz na dlhší čas delím o kuchyňu.... Je to veľmi zaujímavé, lebo ja mám kuchyňu len na varenie, bez možnosti posedávania, sem tam sa šťuchneme zadkami, ale inak supééér.

15 minút
príprava
35 - 45 minút
na 180 °C

Suroviny

5-8 ks
3 ks
Nálev:
0,3 l
1 PL
1 PL
1 PL
1 PL
1 ČL
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso (použili sme bravčové karé) si mierne naklepeme a nasolíme.

    Zapekané rezne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dobre vtlačíme strúhanku a tým mäso ešte pogniavime.

    Zapekané rezne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Obalíme v mierne osolenom vajci a vysmažíme z oboch strán do zlatova.

    Zapekané rezne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vysmažené rezne vkladáme do pekáča, alebo zapekacej misy a ukladáme ich šikmo cez seba. Pripravíme si nálev, miernym zohriatím, aby maslo pustilo a spojili sa ingrediencie.

    Zapekané rezne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nálev nalejeme na naukladané rezne, prikryjeme alobalom a vložíme do rúry piecť. Ako prílohu môžme použiť to, čo má každý rád, ryžu, zemiakovú kašu, opekané zemiaky....

    Zapekané rezne (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

18 komentárov k receptu
Pred rokmi, keď sa tento recept objavil a bol " v móde ", v origináli bolhovädzie mäso, ono sa totiž dlhšie upravuje ako tie ostatné, práve preto mala byť jeho úprava zľahčená týmto postupom, ale ničím sa nepodlievalo, nezalievalo, len tým výpekom a to aj stačilo. Odvtedy sa trochu zmenil a upravil, tiž sa používajú aj iné druhy mäsa a je to pochúťka, keď sú také mäkučké. Ale, ako píšete, je dobré aj bez zapekania.No, neviem, či by to stačilo pre to hovädzie.
Tento recept ja robievam uz roky hlavne ked cakam na obed viac ludi.je to vyborne,lebo pre vsetkych je masko pripravene naraz a fajne teplucke....
ja robievam podobne hovadzie (zadne), len do vypeku pridam rovnake mnozstvo plnotucnej horcice a kecupu, zalejem vyvarom, a dam s rovnako predsmazenym masom do kukty. Za 40 min vypnem, osviezim orieskom z masla, maso je nadherne makkucke, nadychane, stavnate a omacka bozska :-)

Pridaj komentár k receptu: