Foto: cesminaz
..ako ich mame radi my :-) Jednoduché,rýchle a veľmi chutné..
porcií
na 200 °C
Suroviny
1 kg |
|
300 - 400 g (prípadne kuracie,teľacie,hovädzie) |
|
1 ks |
|
2 - 3 ks |
|
2 - 3 ks |
|
podla chuti |
|
podla chuti |
|
trochu |
|
podla chuti |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravime zemiaky.Ja som robila prekladane zemiaky v jenskom skle,takže mi 1kg zemiakov celkom postacilo.Zoberte takych 6-7 stredne velkych zemiakov.Ale ked chcete urobit väčší pekac,tak ich budete potrebovat viac... Takze,zemiaky očistíme a pokrájame na krúžky hrubé 0,5cm ...
-
2
Pokrajame si cibulu na mesiačiky a papriku na väčšie kocky.Ja som dala farebne papriky,ale mozte dat hociaku :-) Paradajky nakrajate tiez na hrubsie mesiaciky,ale ak nemate tak kludne dajte paradajky z flaše,tak ako ja :-)
-
3
Mäso som pouzila jahnacie a nakrajala som ho na tenke pasiky cca.4mm,aby som mala istotu,že zmäkne spolu so zemiakmi.Ale kludne mozte použiť hociake mäso,hlavne nech je mlade,aby urcite zmäklo za ten cas so zemiakmi :-)
-
4
Teraz si na spodok jenskeho skla dame trocha oleja.Potom naukladame krúžky zemiakov vedla seba v jednom rade.Kludne sa mozu aj kde-tu prekryvat,na spodku to vobec nevadi :-)
-
5
Dobre ich osolime...
-
6
Dame mäso,ktore si od oka rozdelime..mne vysli 3rady zemiakov do tohto skla.
-
7
Dame nato cibulu..
-
8
..papriku..
-
9
Teraz dobre osolime,okorenime a posypeme mletou červenou paprikou..
-
10
A nakoniec dame paradajky.Ja som dala z flaši.S lyžicou som väčšie kusky kde-tu ukladala a trocha nakvapkala aj zo stavy..
-
11
..potom to cele zakryjeme kruzkami zemiakov a tento cely postup opakujeme,kym sa nam suroviny neminu ;-)
-
12
Vrchny rad zemiakov osolime,okorenime a tiež trocha opaprikujeme.A nakoniec popolievame trochou oleja..
-
13
..zakryjeme a dame piect do rury,ktoru sme si rozohriali uz dopredu na 200°C na 35-40minut.
-
14
Počas pečenia si zemiaky pustia dost stavy..
-
15
Po 40tich minutach som zemiaky vybrala a pichla do vrchnych zemiakov tenkym nožíkom,aby som zistila ci su uz zemiaky mäkke.Ked su uz vrchne mäkke,tak spodne urcite,kedze tie su v stave.A napokon som ich dala ešte odkryté naspäť do rury na 15minut,aby sa vrchne zemiaky pekne opiekli ;-P
-
16
Zemiaky su velmi chutne,môžu sa podávať takto samotné,alebo s chlebom ktorý si namáčame do tej výbornej šťavy čo pustili zemiaky ;-P Podľa chuti k tomu môžme podávať aj niečo kysleho,či už uhorky,cviklu alebo kyslú kapustu ;-) Je to vyborny a prakticky obed,alebo večera. Dobru chut :-)
Diskusia k receptu