Prekladané zemiaky podľa Çeşminaz fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 6. novembra 2014
Prekladané zemiaky podľa Çeşminaz (fotorecept)
Foto: cesminaz

..ako ich mame radi my :-) Jednoduché,rýchle a veľmi chutné..

5-6
porcií
40+15 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
300 - 400 g (prípadne kuracie,teľacie,hovädzie)
1 ks
2 - 3 ks
2 - 3 ks
podla chuti
podla chuti
trochu
podla chuti




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravime zemiaky.Ja som robila prekladane zemiaky v jenskom skle,takže mi 1kg zemiakov celkom postacilo.Zoberte takych 6-7 stredne velkych zemiakov.Ale ked chcete urobit väčší pekac,tak ich budete potrebovat viac... Takze,zemiaky očistíme a pokrájame na krúžky hrubé 0,5cm ...

    Prekladané zemiaky podľa Çeşminaz (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pokrajame si cibulu na mesiačiky a papriku na väčšie kocky.Ja som dala farebne papriky,ale mozte dat hociaku :-) Paradajky nakrajate tiez na hrubsie mesiaciky,ale ak nemate tak kludne dajte paradajky z flaše,tak ako ja :-)

    Prekladané zemiaky podľa Çeşminaz (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso som pouzila jahnacie a nakrajala som ho na tenke pasiky cca.4mm,aby som mala istotu,že zmäkne spolu so zemiakmi.Ale kludne mozte použiť hociake mäso,hlavne nech je mlade,aby urcite zmäklo za ten cas so zemiakmi :-)

    Prekladané zemiaky podľa Çeşminaz (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Teraz si na spodok jenskeho skla dame trocha oleja.Potom naukladame krúžky zemiakov vedla seba v jednom rade.Kludne sa mozu aj kde-tu prekryvat,na spodku to vobec nevadi :-)

    Prekladané zemiaky podľa Çeşminaz (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dobre ich osolime...

    Prekladané zemiaky podľa Çeşminaz (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dame mäso,ktore si od oka rozdelime..mne vysli 3rady zemiakov do tohto skla.

    Prekladané zemiaky podľa Çeşminaz (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dame nato cibulu..

    Prekladané zemiaky podľa Çeşminaz (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ..papriku..

    Prekladané zemiaky podľa Çeşminaz (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Teraz dobre osolime,okorenime a posypeme mletou červenou paprikou..

    Prekladané zemiaky podľa Çeşminaz (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    A nakoniec dame paradajky.Ja som dala z flaši.S lyžicou som väčšie kusky kde-tu ukladala a trocha nakvapkala aj zo stavy..

    Prekladané zemiaky podľa Çeşminaz (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ..potom to cele zakryjeme kruzkami zemiakov a tento cely postup opakujeme,kym sa nam suroviny neminu ;-)

    Prekladané zemiaky podľa Çeşminaz (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Vrchny rad zemiakov osolime,okorenime a tiež trocha opaprikujeme.A nakoniec popolievame trochou oleja..

    Prekladané zemiaky podľa Çeşminaz (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    ..zakryjeme a dame piect do rury,ktoru sme si rozohriali uz dopredu na 200°C na 35-40minut.

    Prekladané zemiaky podľa Çeşminaz (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Počas pečenia si zemiaky pustia dost stavy..

    Prekladané zemiaky podľa Çeşminaz (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Po 40tich minutach som zemiaky vybrala a pichla do vrchnych zemiakov tenkym nožíkom,aby som zistila ci su uz zemiaky mäkke.Ked su uz vrchne mäkke,tak spodne urcite,kedze tie su v stave.A napokon som ich dala ešte odkryté naspäť do rury na 15minut,aby sa vrchne zemiaky pekne opiekli ;-P

    Prekladané zemiaky podľa Çeşminaz (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Zemiaky su velmi chutne,môžu sa podávať takto samotné,alebo s chlebom ktorý si namáčame do tej výbornej šťavy čo pustili zemiaky ;-P Podľa chuti k tomu môžme podávať aj niečo kysleho,či už uhorky,cviklu alebo kyslú kapustu ;-) Je to vyborny a prakticky obed,alebo večera. Dobru chut :-)

    Prekladané zemiaky podľa Çeşminaz (fotorecept) - obrázok 16

Diskusia k receptu

gubics
Zvyknem robiť podobne skladané zemiaky, len do nich dávam na rezance nakrájanú krkovičku alebo pliecko. To mäsko musí byť trochu mastnejšie, aby bolo šťavnaté.
eviana
@cesminaz , zemiačiky vyzerajú úžasne, šťavnato, chutne, pestro, voňavo... určite by mi veľmi chutili, veru ich niekedy podla Teba takto vyskúšam spraviť... jasných 5*, mňam :)
sracz
Jéééééj živáňka na široko ...! Krásna a určite aj chutná zostava, hodná prívlastku "šikovná gazdinka", ktorý Ti, @cezminaz milá, právom náleží!
tinca
veľmi chutný rcp,tie zemiaky vyzerajú úžasne chrumkavé:)
havino
podobne robievam a voláme to živánska v pekáči, kde tu aj papriku dávam, ale paradajky nie a s plátkami krkovičky. Zemiaky si už vopred premiešam s koreninami. Je to výborné jedlo.
cesminaz
Dakujem pekne vsetkym za mile komentare a za nahliadnutie mojho receptu ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia