Guláš s jahňacím mäsom fotorecept

tancotanka - fotkatancotanka, 20. februára 2011 12:17
Ďalšie recepty »

Podľa môjho názoru, najchutnejšie guláše varia muži. Napriek tomu, guláš pripravovaný podľa tohto receptu nám chutí. Navyše, keď doň použijeme vlastné "bio" mäsko. Tento recept berte ako inšpiráciu a dochucujte podľa vlastnej chuti.

15
porcií
20 min
príprava
120 min
tepelná úprava

Suroviny

1/2  kg, - lýtko, žilky
1/2 kg, - pliecko
1/2 kg
4 ks
2 PL
1 PL
1 PL
1 ks celý
10 ks
3 ks
1 PL
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    V hrnci rozpustíme masť. Mäso pokrájame na kocky.

    Guláš s jahňacím mäsom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na masti opražíme cibuľu do sklovita. Pridáme pokrájané mäso, v poradí hovädzie, jahňacie a bravčové a necháme zatiahnuť. Pridáme rascu, mletú červenú papriku, soľ a podlejeme vodou. Dusíme.

    Guláš s jahňacím mäsom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Občas podlejeme vodou, pridáme sušené hríby.

    Guláš s jahňacím mäsom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po cca 45 minútach pridáme sviežu papriku pokrájanú na pásiky a cesnak pokrájaný na drobno.

    Guláš s jahňacím mäsom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď je mäso takmer mäkké, pridáme zemiaky, pokrájané na kocky. Pred odstavením z ohňa pridáme majoránku, aby nezhorkla.

    Guláš s jahňacím mäsom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A môžeme servírovať. Dobrú chuť.

    Guláš s jahňacím mäsom (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist