Guláš s jahňacím mäsom fotorecept

tancotanka - fotkatancotanka, 20. februára 2011

Podľa môjho názoru, najchutnejšie guláše varia muži. Napriek tomu, guláš pripravovaný podľa tohto receptu nám chutí. Navyše, keď doň použijeme vlastné "bio" mäsko. Tento recept berte ako inšpiráciu a dochucujte podľa vlastnej chuti.

15
porcií
20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2  kg, - lýtko, žilky
1/2 kg, - pliecko
1/2 kg
4 ks
2 PL
1 PL
1 PL
1 ks celý
10 ks
3 ks
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V hrnci rozpustíme masť. Mäso pokrájame na kocky.

    Guláš s jahňacím mäsom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na masti opražíme cibuľu do sklovita. Pridáme pokrájané mäso, v poradí hovädzie, jahňacie a bravčové a necháme zatiahnuť. Pridáme rascu, mletú červenú papriku, soľ a podlejeme vodou. Dusíme.

    Guláš s jahňacím mäsom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Občas podlejeme vodou, pridáme sušené hríby.

    Guláš s jahňacím mäsom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po cca 45 minútach pridáme sviežu papriku pokrájanú na pásiky a cesnak pokrájaný na drobno.

    Guláš s jahňacím mäsom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď je mäso takmer mäkké, pridáme zemiaky, pokrájané na kocky. Pred odstavením z ohňa pridáme majoránku, aby nezhorkla.

    Guláš s jahňacím mäsom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A môžeme servírovať. Dobrú chuť.

    Guláš s jahňacím mäsom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
Ja dávam zemiaky spolu s hovädzím mäskom ,ale len časť a nadrobno pokrájané a oni zahustia ten gulášik,ale mäsko dávam tiež trojaké,alebo dvojaké.....
vitaj na Vareche, myslím si, že si sa pekne uviedla so svojím prvým receptom... s tým že najlepší guláš varia muži plne súhlasím.... pekné foto:-)
vitaj na "VARECHE" pekný fotorecept , jahňacinka jemné mesíčko,mali sme včera k obedu z jahňaťa panenku na rozmaríne :-)
Doporučujem zelenú papriku pridať až nakoniec, keď je guláš celkom hotový - hodiť do hrnca navrch, prikryť, guláš odstaviť a nechať postáť. Vôňa papriky sa tak nestratí a ostane dokonca trošinku chrumkavá. S tými niekoľkými zemiakmi od samého začiatku je to pravda, to je najlepší spôsob ako dosiahnuť hustú konzistenciu. A dal by som viac cibule, kľudne 8, najmenej. Tuším som nejako vyhladol :(
ja sa chystám robiť guláš hovädzo-jahňaco-bravčový zajtra na chate, samozrejme v kotlíku nad ohňom..
ja osobne veľmi zemiaky neobľubujem, ale manželke som sľúbil, že tam nejaké dám, ale osobne zahusťujem cibuľou, v podstate ju na začiatku orestujem a podusím na pive až takmer na kašu.

Pridaj komentár k receptu: