Guláš s jahňacím mäsom fotorecept

tancotanka - fotkatancotanka, 20. februára 2011

Podľa môjho názoru, najchutnejšie guláše varia muži. Napriek tomu, guláš pripravovaný podľa tohto receptu nám chutí. Navyše, keď doň použijeme vlastné "bio" mäsko. Tento Zobraziť celý popisPodľa môjho názoru, najchutnejšie guláše varia muži. Napriek tomu, guláš pripravovaný podľa tohto receptu nám chutí. Navyše, keď doň použijeme vlastné "bio" mäsko. Tento recept berte ako inšpiráciu a dochucujte podľa vlastnej chuti.

15
porcií
20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2  kg, - lýtko, žilky
1/2 kg, - pliecko
1/2 kg
4 ks
2 PL
1 PL
1 PL
1 ks celý
10 ks
3 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    V hrnci rozpustíme masť. Mäso pokrájame na kocky.

    Guláš s jahňacím mäsom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na masti opražíme cibuľu do sklovita. Pridáme pokrájané mäso, v poradí hovädzie, jahňacie a bravčové a necháme zatiahnuť. Pridáme rascu, mletú červenú papriku, soľ a podlejeme vodou. Dusíme.

    Guláš s jahňacím mäsom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Občas podlejeme vodou, pridáme sušené hríby.

    Guláš s jahňacím mäsom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po cca 45 minútach pridáme sviežu papriku pokrájanú na pásiky a cesnak pokrájaný na drobno.

    Guláš s jahňacím mäsom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď je mäso takmer mäkké, pridáme zemiaky, pokrájané na kocky. Pred odstavením z ohňa pridáme majoránku, aby nezhorkla.

    Guláš s jahňacím mäsom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A môžeme servírovať. Dobrú chuť.

    Guláš s jahňacím mäsom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

sjuz
to podľa mňa vyzerá skôr ako gulášová polievka. guláš je predsa hustý....?
danculka
Ja dávam zemiaky spolu s hovädzím mäskom ,ale len časť a nadrobno pokrájané a oni zahustia ten gulášik,ale mäsko dávam tiež trojaké,alebo dvojaké.....
evusik
vitaj na Vareche, myslím si, že si sa pekne uviedla so svojím prvým receptom... s tým že najlepší guláš varia muži plne súhlasím.... pekné foto:-)
jerica
vitaj na "VARECHE" pekný fotorecept , jahňacinka jemné mesíčko,mali sme včera k obedu z jahňaťa panenku na rozmaríne :-)
cica2
Vitaj a receptík sa mi tiež velmi páči:))
pietroo
Doporučujem zelenú papriku pridať až nakoniec, keď je guláš celkom hotový - hodiť do hrnca navrch, prikryť, guláš odstaviť a nechať postáť. Vôňa papriky sa tak nestratí a ostane dokonca trošinku chrumkavá. S tými niekoľkými zemiakmi od samého začiatku je to pravda, to je najlepší spôsob ako dosiahnuť hustú konzistenciu. A dal by som viac cibule, kľudne 8, najmenej. Tuším som nejako vyhladol :(
tancotanka
@jerica , panenka na rozmaríne je tiež na vareche? vyskúšam, ďakujem všetkým za ohlasy a podnety - @pietroo , bála by som sa, že paprika zostane surová...
alfino2
ja sa chystám robiť guláš hovädzo-jahňaco-bravčový zajtra na chate, samozrejme v kotlíku nad ohňom..
ja osobne veľmi zemiaky neobľubujem, ale manželke som sľúbil, že tam nejaké dám, ale osobne zahusťujem cibuľou, v podstate ju na začiatku orestujem a podusím na pive až takmer na kašu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia