Foto: tancotanka
Podľa môjho názoru, najchutnejšie guláše varia muži. Napriek tomu, guláš pripravovaný podľa tohto receptu nám chutí. Navyše, keď doň použijeme vlastné "bio" mäsko. Tento Zobraziť celý popisPodľa môjho názoru, najchutnejšie guláše varia muži. Napriek tomu, guláš pripravovaný podľa tohto receptu nám chutí. Navyše, keď doň použijeme vlastné "bio" mäsko. Tento recept berte ako inšpiráciu a dochucujte podľa vlastnej chuti.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1/2 kg, - lýtko, žilky |
|
1/2 kg, - pliecko |
|
1/2 kg |
|
4 ks |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 ks celý |
|
10 ks |
|
3 ks |
|
1 PL |
|
|
|
|
Postup
-
1
V hrnci rozpustíme masť. Mäso pokrájame na kocky.
-
2
Na masti opražíme cibuľu do sklovita. Pridáme pokrájané mäso, v poradí hovädzie, jahňacie a bravčové a necháme zatiahnuť. Pridáme rascu, mletú červenú papriku, soľ a podlejeme vodou. Dusíme.
-
3
Občas podlejeme vodou, pridáme sušené hríby.
-
4
Po cca 45 minútach pridáme sviežu papriku pokrájanú na pásiky a cesnak pokrájaný na drobno.
-
5
Keď je mäso takmer mäkké, pridáme zemiaky, pokrájané na kocky. Pred odstavením z ohňa pridáme majoránku, aby nezhorkla.
-
6
A môžeme servírovať. Dobrú chuť.
ja osobne veľmi zemiaky neobľubujem, ale manželke som sľúbil, že tam nejaké dám, ale osobne zahusťujem cibuľou, v podstate ju na začiatku orestujem a podusím na pive až takmer na kašu.