Foto: matavarecha
Recept mám od kolegynky, ktorá je vydatá za Gréka a pár rokov tam žila. Je to jeden s tých jednoduchších gréckych receptov. Škoda Zobraziť celý popisRecept mám od kolegynky, ktorá je vydatá za Gréka a pár rokov tam žila. Je to jeden s tých jednoduchších gréckych receptov. Škoda že jahňacina je „podpultový tovar“, lebo je to veľmi zdravé a jemné mäsko kedysi patrilo aj do slovenskej kuchyne dnes sa akosi vytráca z našich stolov. My ho robievame na veľkú noc ...
porcie
na 180 °C
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 180 °C. Stehno umyjeme a osušíme. Celé stehno prešpikujeme husto a rovnomerne cesnakom a slaninou, nasolíme, nakoreníme a potrieme rozpusteným maslom . Upravené stehno vložíme do pekáča pridáme celé strúčky cesnaku, šalviu, maslo podlejeme trochou vody a dáme piecť. Pečieme v rúre cca 2 hodiny. Počas pečenia jahňacie stehno prelievame vypečenou šťavou - mäso sa nesmie vysušiť a má mať chrumkavú kôrku. Ak treba, vodu stále dolievame. Po upečení stehno vyberieme z rúry a necháme 15 minút odpočívať. Asi 45 min pred dopečením dáme piecť zemiaky. Podávame z pečenými zemiakmi poliate výpekom a zeleninovým šalátom.
- 2
stehno umyjeme a osušíme
- 3
cesnak a slaninka na špikovanie
- 4
celé stehno prešpikujeme husto a rovnomerne cesnakom a slaninou
- 5
nasolíme, nakoreníme a potrieme rozpusteným maslom, vložíme do pekáča pridáme celé strúčky cesnaku, šalviu, maslo podlejeme trochou vody a dáme piecť
- 6
Počas pečenia jahňacie stehno prelievame vypečenou šťavou ak treba, vodu stále dolievame
- 7
Asi 45 min pred dopečením dáme piecť zemiaky
- 8
Po upečení stehno vyberieme z rúry a necháme 15 minút odpočívať
- 2
teraz maju v Tescu jahnacinu za dost vysoku cenu, dovoz z Irska a my vyvazame nasu do Talianska. Kocurkovo.
varecha.pravda.sk/recepty/pecene-jahnacie-stehno-so-zapek...
opr: v šupe