Konfitované jahňacie lýtko
Michal Pažák
šéfkuchár reštaurácie Carnevalle v Bratislave, 18. decembra 2011
šéfkuchár reštaurácie Carnevalle v Bratislave, 18. decembra 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Jahňacie lýtko našpikujeme rozmarínom a cesnakom. Osolíme, okoreníme a necháme marinovať 5–6 hodín.
- 2
Jahňacie položíme na plech a zalejeme husacou masťou ohriatou na 80 °C.
- 3
V rúre vyhriatej na 100 °C konfitujeme asi 2–2,5 hodiny. Po dorobení necháme mäso vychladnúť v tuku.
- 4
Pred podávaním mäso vyberieme z masti, odstránime prebytočný tuk a upečieme do chrumkava vo vyhriatej rúre.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu