Konfitované jahňacie lýtko

Michal Pažák
šéfkuchár reštaurácie Carnevalle v Bratislave, 18. decembra 2011
Konfitované jahňacie lýtko
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

1 ks
500 g
3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Jahňacie lýtko našpikujeme rozmarínom a cesnakom. Osolíme, okoreníme a necháme marinovať 5–6 hodín.

  2. 2

    Jahňacie položíme na plech a zalejeme husacou masťou ohriatou na 80 °C.

  3. 3

    V rúre vyhriatej na 100 °C konfitujeme asi 2–2,5 hodiny. Po dorobení necháme mäso vychladnúť v tuku.

  4. 4

    Pred podávaním mäso vyberieme z masti, odstránime prebytočný tuk a upečieme do chrumkava vo vyhriatej rúre.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia