Jahňacie kotlety fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 22. decembra 2010

Rychle a chutne jedlo.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
marinada:
1 PL
2 strúčiky
2 KL
1 KL
1 KL




Postup

  1. 1

    Pripravime si marinadu; Do misky si dame olivovy olej, roztlaceny cesnak, posekanu cerstvu majoranku, korenie, sol a premiesame.

    Jahňacie kotlety (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Maso umyjeme a vysusime. Ponatierame ho pripravenou marinadou. Prikryjeme potravinarskou foliou a ulozime do chladnicky.

    Jahňacie kotlety (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Maso opecieme na mierne rozpalenom ohni asi 7minut z kazdej strany.

    Jahňacie kotlety (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podavame so zemiakovou kasou a zeleninovym salatom.

Diskusia k receptu

jerica
odbehla som od dosky na rezance , robím druhej neveste , ďaľší dobrý rceptík na uloženie , :-))
evusik
jáj tak toto by som si dala hneď, krásnu mladú jahňacinku, predpokladám, že ty máš jahňacinu z vlastného chovu, či?.... veľké chute robíš :-)
palokuchki
@evusik ovce nemame. Mame iba kravy. S jahnacinou nas zasobuju znami, ktorym my zase davame jablcka, cucoriedky alebo hovadzie maso. Dakujem vam za komentare.
alexdidi
Tie kotlety vyzerajú výborne, hneď by som si dala....niekedy som jahňacinu robila veľmi často, všetci ju máme radi, ale teraz ju málokedy dostať kúpiť a ešte je aj dosť drahá a niekedy to bolo asi najlacnejšie mäso, dnes ide všetko na export....
tinca
veru-veru mamina často robila z jahňaciny, len vtedy bola, teraz je tiež ale za inú cenu, mňam aj o polnoci
mamatata2
Dostali sme jahňacinku od svatovcov. Ešte som nikdy nerobila, tak vyskúšam podľa teba a ďakujem za recept.
marienka44
@Palokuchki , blíži sa Veľká noc a mne sa podarilo lacno kupiť jah. kotlety. Spravim ich podľa Teba, ale neviem, co je to citr. korenie. Ozaj stací 7 min. na opekanie? Netreba podliat vodou a dusiť dlhšie? Ďakujem za odpoveď, krásne veľkonočné sviatky všetkým prajem.
palokuchki
@marienka44 citronove korenie je zmes pomleteho cierneho korenia a postruhanej vysusenej citronovej kory. Ja myslim, ze by si ho mala najst uz aj na Slovensku v obchodoch. Mozes si ho ale pripravit aj doma. Nastruhaj si na jemno citronovu koru, vysus ju v rure a potom pomiesaj s mletym ciernym korenim. Tieto kotlety boli z mladeho jahnata, ten cas na pecenie uplne stacil. @marienka44 , aj ja srdecne pozdravujem a zelam tebe aj tvojej rodine prijemne velkonocne sviatky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia