Pečené jahňacie stehno fotorecept
Foto: tejaja
Niet lepšieho mäsa ako mladá jahňacinka. A ak je tá jahňacinka nie z obchodu, ale priamo od chovateľa, nemá chybu.
4
porcie
porcie
70-80 minút
príprava
príprava
60-70 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Postup
-
1
Stehno osolíme a vložíme do pekáča.
- 2
Okolo rozložíme na mesiačiky nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak. Na stehno dáme lístky estragónu alebo rozmarínu.
- 3
Podlejeme vodou a zakryté dáme piecť do rúry na 200 °C asi na 1 hodinu. Dĺžka pečenia závisí od veľkosti stehna. Potom odkryjeme a dopečieme.
- 4
Podávame s kapustou, zemiakmi, knedľou... podľa vlastnej chuti.
Tiež jahňacie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu