Pečené jahňacie mäso
Pečené jahňacie mäso

Pečené jahňacie stehno fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 30. októbra 2023
Pečené jahňacie stehno (fotorecept)
Foto: tejaja

Niet lepšieho mäsa ako mladá jahňacinka. A ak je tá jahňacinka nie z obchodu, ale priamo od chovateľa, nemá chybu.

4
porcie
70-80 minút
príprava
60-70 minút
na 180-200 °C

Suroviny

1 ks
2 ks menšia
1 hlavička
niekoľko vetvičiek (alebo rozmarín)




Postup

  1. 1

    Stehno osolíme a vložíme do pekáča.

  2. 2

    Okolo rozložíme na mesiačiky nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak. Na stehno dáme lístky estragónu alebo rozmarínu.

    Pečené jahňacie stehno (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Podlejeme vodou a zakryté dáme piecť do rúry na 200 °C asi na 1 hodinu. Dĺžka pečenia závisí od veľkosti stehna. Potom odkryjeme a dopečieme.

    Pečené jahňacie stehno (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podávame s kapustou, zemiakmi, knedľou... podľa vlastnej chuti.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia