
Špagety s kalamármi a cherry paradajkami
Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a...

Tortilly zapečené s houbami
Hledala jsem využití pro velké množství zamražených i sušených hub a inspirovala jsem se v kuchařském...

Rýchle kvietky na slano i sladko
Robila som priadok vo formičkách a našla som tam, želiežka kvietkov a motýľov, z pred 35...

Torta a cappuccínový krém
Svetlé cesto: bielka so soľou vyšľaháme až vznikne tuhý sneh. Pridáme cukor a došľaháme. Pridávame...

Cesnakové bruskety
Teplé bruskety pečené v alobale ochutené vašim obľúbeným cesnakom podávajte s červeným vínom a uvidíte, ako...

Vegan makovec
Kedže veľmi rada pečiem, druhý recept nemôže byť nič iné ako opäť koláčik. Dnes si...

Medové rezy s banánom
Korpus s medovou chuťou. Chuťou pripomína medovník, len je vzdušnejší.

Zapekaná brokolica s lososom, šampiňónmi a smotanou
Dlhsiu dobu som mala v mraziaku lososa a brokolicu, v chladnicke kyslu smotanu, ktorej o...

Šošovicová polievka s hubami a cmarom
Keďže je sezóna húb a treba míňať staršie zásoby sušených, tak som vyskúšal tento recept, ...

Potápačské slané tyčinky s parmezánom
Tento recept bol uverejnený na No. Salty 3. mája 2013, sú to slané tyčinky bez...

Kakaové raňajkové pečivo (špaldové)
Výborné pečivo z kakaového kysnutého cesta, vhodné nielen na raňajky :-)

Srnčí guláš
Slaninu a ošúpanú cibuľu nakrájame na menšie kocky, cesnak ošúpeme a prelisujeme, chlieb nastrúhame a párky pokrájame na kolieska...

Cesnakové slimáčiky :-)
Takže toto sú moje cesnakové slimáčiky. Overený recept, robím ich veľmi často , nakoľko...

Čokoládové pirôžky
V 90 DD je v cestovinový deň na večeru torta, alebo zákusok a čokoláda, tak som sa...

Karfiol, brokolica, kuracie prsičká na karí korení
Prave som v casopise videla recept so surovinamy, ktore sa nachadzaju v mojej ladnicke ...

Kari mrková polievka s koriandrom
Po Vianociach máme v domácnosti očistu, popri tom hľadám a skúšam recepty aby sme nejedli každý...

Krémová cesnačka s opečenými chlebovými kockami
Sýta, veľmi chutná, nenáročná na prípravu.

Zašmúraný regiment
Veľmi starodávno jedlo, z čias keď deti tiež milovali sladké, len ho bolo pomenej ako...

Pstruh potočný pečený v pahrebe
Pstruh potočný (Salmo trutta morpha fario) je veľmi krásna a chutna ryba, je to taký malý...

Oriešková zmrzlina - varená
Ak zmrzlinu uvaríme tak je jemná a krémová. Ak nie može stať že bude mať v...

Žemle zo 4 druhov múk, pečené v remoske
Pečiem, pečiem pečiem, skúšam, skúšam, skúšam, chleby a pečivo, už rok...