Bravčové líčka na knedli s jablkovým čatní

Ľubomír Krescanko
šéfkuchár Toscana – Italian Bistro & Lounge v Bratislave, 15. októbra 2013
Bravčové líčka na knedli s jablkovým čatní
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava
90 minút
na 140 °C

Suroviny

1 kg
1 ks
1/2 hlávky
2 ks
100 g
3 ks
3 ks
2 ks
2 ks
1 PL
2 plátky




Postup

  1. 1

    Opracované bravčové líčka orestujeme na masti, pridáme nahrubo nakrájanú cibuľu a cesnak, soľ, korenie, divé korenie a po orestovaní pridáme masť tak, aby prekrývala líčka. Nádobu zakryjeme a dáme do rúry na 140 °C a pečieme 1,5 hodiny.

  2. 2

    Žemľová knedľa: Pečivo nakrájame na kocky, polejeme mliekom, aby bolo vlhké. Roztopené maslo vymiešame so žĺtkami a pridáme do zmesi. Slaninku nakrájame na malé kocky a orestujeme. Pridáme cibuľu a cesnak. Bielky vyšľaháme dotuha a s nasekanou vňaťou ich so zmesou premiešame. Dochu-tíme soľou, korením a muškátovým orechom. Zo zmesi vytvoríme valce, zabalíme ich do fólie, uviažeme a v pomaly sa variacej vode varíme 20 – 30 minút. Po odbalení pretrieme prepraženým maslom.

  3. 3

    Čatní: Na kocky nakrájané jablká orestujeme na masle, pridáme horčicové semeno, šalotku, cesnak, čili, trstinový cukor. Skaramelizujeme a zalejeme jablkovým džúsom. Zmes necháme odpariť.

Diskusia k receptu

pusta
fííííí, to je ale recept, úžasné - paráda.
timara
vyzerá to skvelo, len škoda, že sa mi u nás nedarí zohnať líčka
eviana
fajna papanica... líčka som vždy mala z prasiatka najradšej... krásne pripravené... tlieskam :)
používateľ nemá avatar
hag
hag
Kde sa dajú kúpiť líčka?
vcelka
Minule sme ich kúpili v Žiline u malého mäsiara.
evanaaa
U nás predávali v Kauflande prasacie hlavy - polovičky, myslím, nie raz, a tam boli tie líčka, samostatne ich asi nedostať.
evanaaa
Po rokoch pridávam svoj komentár k líčkam - už som ich zohnala, mali ich u nás, u mäsiara a teraz ich mám znova, zajtra varím......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia