Bravčové líčka na knedli s jablkovým čatní
šéfkuchár Toscana – Italian Bistro & Lounge v Bratislave, 15. októbra 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
na 140 °C
Postup
-
1
Opracované bravčové líčka orestujeme na masti, pridáme nahrubo nakrájanú cibuľu a cesnak, soľ, korenie, divé korenie a po orestovaní pridáme masť tak, aby prekrývala líčka. Nádobu zakryjeme a dáme do rúry na 140 °C a pečieme 1,5 hodiny.
- 2
Žemľová knedľa: Pečivo nakrájame na kocky, polejeme mliekom, aby bolo vlhké. Roztopené maslo vymiešame so žĺtkami a pridáme do zmesi. Slaninku nakrájame na malé kocky a orestujeme. Pridáme cibuľu a cesnak. Bielky vyšľaháme dotuha a s nasekanou vňaťou ich so zmesou premiešame. Dochu-tíme soľou, korením a muškátovým orechom. Zo zmesi vytvoríme valce, zabalíme ich do fólie, uviažeme a v pomaly sa variacej vode varíme 20 – 30 minút. Po odbalení pretrieme prepraženým maslom.
- 3
Čatní: Na kocky nakrájané jablká orestujeme na masle, pridáme horčicové semeno, šalotku, cesnak, čili, trstinový cukor. Skaramelizujeme a zalejeme jablkovým džúsom. Zmes necháme odpariť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu