Pudingová kocka fotorecept
Vymyslela som si takúto jednoduchú kombináciu toho, čo mám najradšej. Piškóta, puding a mliečna čokoláda.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 4 ks |
|
| 250 g |
|
| 250 g |
|
| 50 ml |
|
| 100 ml |
|
| 1/2 bal. |
|
| 1 bal. |
|
| Puding: | |
| 2 bal. (vanilkový puding) |
|
| 4 PL |
|
| 1 l |
|
| Čokoládová poleva: | |
| 200 g |
|
| Na vymastenie a vysypanie plechu: | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Oddelíme si žĺtky od bielkov.
-
2
Vymiešame na vyšších otáčkach všetok cukor so žĺtkami do peny. Pridáme vodu, olej. Na nižších otáčkach pridáme po častiach múku zmiešanú s kypriacim práškom.
-
3
Z bielkov vyšľaháme sneh a opatrne primiešame k zmesi. Vytvoríme nadýchané ľahké cesto.
-
4
Dno plechu (28x40 cm) vytrieme maslom a vysypeme hrubou múkou. Nalejeme hotové cesto.
-
5
Pečieme na 180 °C cca 25 minút do ružova.
-
6
Pripravíme Zlatý klas podľa návodu. Privedieme mlieko do varu, v menšej časti rozmiešame v mlieku prášok s cukrom a prilejeme do vriaceho mlieka. Za stáleho miešania necháme krém zhustnúť. Vylejeme ho na upečené cesto. Necháme vychladnúť.
-
7
Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a vymiešame hladkú polevu.
-
8
Vylejeme na koláč a lyžicou jemne uhladíme.
-
9
Necháme vychladúť a môžeme krájať a podávať.









Diskusia k receptu