Zaprávané jarné ragú fotorecept

pusta - fotkapusta, 15. mája 2012
Zaprávané jarné ragú (fotorecept)
Foto: pusta

Tento recept som vybrala zo židovskej kuchárskej knihy, len som nemala práve teľacie pliecko, tak som použila bravčové, avšak recept napriek tomu zostáva dalej Zobraziť celý popisTento recept som vybrala zo židovskej kuchárskej knihy, len som nemala práve teľacie pliecko, tak som použila bravčové, avšak recept napriek tomu zostáva dalej židovský. Jedlo je veľmi chutné,jemné, plné zeleniny a viem si ho predstaviť ešte chutnejšie, ked už bude mladá mrkvička, petržlen, zeler, cukrový hrášok, nový karfiol a pravdaže so špargľou. Aj teraz sa po ňom len tak zaprášilo, čoskoro varím znovu.

4 - 6
porcie
20 minút
príprava
80 minút
na 80 °C

Suroviny

1000 g
1 ks
1 ks
1 ks malý
1/2 ks malý
100 g zelený
100 g /zelená
1 ks malý
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
1 PL
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Pokrájala som si koreňovú zeleninku, mrkvu na kolieska, zeler, petržlen a kaleráb na kocky. Ak nemáte práve čerstvú zeleninku, môžete použiť mrazenú, ale nie konzervovanú.

    Zaprávané jarné ragú (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäsko som pokrájala na kocky.

    Zaprávané jarné ragú (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V rozpálenom oleji som ho opiekla takmer do hneda, osolila som ho až po opečení, aby zbytočne nepustilo vodu a zostalo pekne šťavnaté a nie varené. Takto pripravené je chutnejšie.

    Zaprávané jarné ragú (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Opečené mäsko som podliala trochou horúcej vody, prikryté som ho dusila za občasného premiešania a podliatia horúcou vodou takmer do mäkka - cca 1 hodinu, pravda ak máte teľacie mäsko, tak asi polovicu času. Vody má byť len málo, ako aj šťavy v závere, preto radšej vždy podliať trochou vody.

    Zaprávané jarné ragú (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Karfiol som umyla, rozobrala na menšie ružičky.

    Zaprávané jarné ragú (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ked bolo mäsko takmer mäkké, za stáleho miešania som ho zaprášila múkou a dala pozor, aby sa nevytvorili z múky hrudky, ale šťava zostala krásne hladká.

    Zaprávané jarné ragú (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    V tejto chvíli som pridala koreňovú zeleninku a...

    Zaprávané jarné ragú (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...podliala znovu len trochou horúcej vody.

    Zaprávané jarné ragú (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Ragú som okorenila čerstvo mletým čiernym korením a pridala som citronovú šťavu.

    Zaprávané jarné ragú (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Po 10-tich minútach varenia som pridala karfiol,..

    Zaprávané jarné ragú (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    a na posledných 5 minút som pridala zelený hrášok - mala som iba mrazený, kto má aj špargľu, pridá ju teraz. Zeleninka sa nesmie rozvariť, má zostať trošku al dente a mäsíčko síce mäkkúčke, ale tiež sa nemá rozpadať.

    Zaprávané jarné ragú (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Toto úžasné a jemné ragú je dochutené len jemne soľou a mletým čiernym korením, citronová šťava dáva vyniknúť chuti zeleninky, ktorá doplňuje chuť mäska. Všimli ste si dobre, cibuľa sa v jarnom ragú nedáva. Podávala som s dusenou ryžou. Vrelo odporúčam vyskúšať presne podľa rozpísaného postupu a prajem dobrú chuť!

    Zaprávané jarné ragú (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

marta23
Aj ja by som si pochutila, ale citrón kvôli stratám vitamínu C varením by som dala nakoniec spolu s majoránkou. KK
lubavuska
Tak toto určite vyskúšam cez víkend:) A môže sa to ešte prizdobiť petržlenovou vňaťkou, alebo pažítkou?
enge149
poznám to,je to výborné jedlo,čerstvá zelenina je zdravšia dá sa použiť akákoľvek a ryža sa ktomu veľmi hodí,je to ľahké aj zdravé hlavné jedlo vhodné na obed...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia