Bryndzové koláčiky s pažítkou
Mariana Kozelková a Jana Križanová
cukrárky hotela Alexandra v Púchove, 3. júna 2012
cukrárky hotela Alexandra v Púchove, 3. júna 2012

Foto: Pravda - Robert Hüttner
15
porcií
porcií
90 minút
príprava
príprava
20-30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1000 g |
|
1 ks |
|
40 g |
|
500 ml (podľa hustoty cesta) |
|
1 KL |
|
štipka |
|
Plnka: | |
250 g |
|
1 ks |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Múku premiešame so soľou, pridáme vajce, v mlieku rozmiešané droždie, cukor a vypracujeme hladké cesto. Dáme ho na teplé miesto vykysnúť.
- 2
Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm, formičkou alebo pohárom povykrajujeme bochníčky a uložíme ich na vymastený plech.
- 3
Bryndzu vymiešame s vajíčkom a nasekanou pažítkou. Do bochníčka urobíme jamku, naplníme ju bryndzou a upečieme v stredne vyhriatej rúre doružova.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
A takto sa mi vydarili: