Bryndzové koláčiky s pažítkou

Mariana Kozelková a Jana Križanová
cukrárky hotela Alexandra v Púchove, 3. júna 2012
Bryndzové koláčiky s pažítkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
15
porcií
90 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1000 g
1 ks
40 g
500 ml (podľa hustoty cesta)
1 KL
štipka
Plnka:
250 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Múku premiešame so soľou, pridáme vajce, v mlieku rozmiešané droždie, cukor a vypracujeme hladké cesto. Dáme ho na teplé miesto vykysnúť.

  2. 2

    Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm, formičkou alebo pohárom povykrajujeme bochníčky a uložíme ich na vymastený plech.

  3. 3

    Bryndzu vymiešame s vajíčkom a nasekanou pažítkou. Do bochníčka urobíme jamku, naplníme ju bryndzou a upečieme v stredne vyhriatej rúre doružova.

Diskusia k receptu

cica2
bryndzu máme velmi radi, krásny recept a aj foto!
cica2
ďakujem autorkám za skvelý recept, sú výborné! :-)

A takto sa mi vydarili:



evusik
aj jedny aj druhé vyzerajú fantasticky :-))
jerica
hm, @cica - ako od profíka , @cica 2 sa stala konkurentom nášho pána profíka z Pravdy , gratulujem!! :-)
používateľ nemá avatar
mb
mb
Verim, ze sa objavia aj v jedaqlnom listku na MBC. Bryndza, to je moje... :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia