Veľkonočné medovníčky šikovnej babičky

natt - fotkanatt, 25. marca 2013
Veľkonočné medovníčky šikovnej babičky
Foto: natt

Tak a máme tu další babičkin veľkonočný recept pri ktorom sme sa ometali tri ženy v kuchyni. Babka, ja a najmladšia "pernikárka" Alžbetka. Musím Zobraziť celý popisTak a máme tu další babičkin veľkonočný recept pri ktorom sme sa ometali tri ženy v kuchyni. Babka, ja a najmladšia "pernikárka" Alžbetka. Musím sa vám pochváliť, že babka pečie jedna radosť. Už teraz v špajzi skrýva pardubické perníčky, citrónové,žĺtkové a punčové rezy, osie hniezda, špice, a iné drobné pečivo. Po veľkej noci snád usporiadam párty, kde ste všetci pozvaní , lebo naozaj neviem kto to všetko zje! :)

Suroviny

1 ks
13 dkg
2-3 PL
8 dkg
35 dkg
1 ČL




Postup

  1. 1

    Nad parou vymiešame v mise celé vajce, cukor, palmarin a med na riedku masu, necháme vychladnúť. Do druhej misky preosejeme múku s koreninami, kakaom a sódou, premiešame a cez sitko vlejeme riedku masu.

  2. 2

    Dobre vymiešame, ak sa nám cesto zdá byť riedke, pridáme múku (opatrne). Vymiešané cesto necháme stáť v chlade minimálne 12 hodín, ale môže byť aj 2 dni. pred vykrajovaním medovníkov vyberieme cesto z chladu min. na 2 hodiny, aby sa zohrialo. Potom cesto rozvaľkáme na požadovanú hrúbku.Pečieme v rúre zohriatej na 200°C, podľa potreby aj menej.

  3. 3

    Tip: A tradične pridávam aj svoju verziu. Nepoužila som žiadne vajíčko no pridala som o jednu lyžičku medu viac. Namiesto hladkej bielej múky som použila špaldovú a kvapku sójového mlieka. Biely rafinovaný cukor som nahradila trstinovým ktorý som rozomlela na prášok. A chutili výborne :)

  4. 4

    A tu už pracujeme aj s Alžbetkou na dokončovaní medovníčkov :)

    Veľkonočné medovníčky šikovnej babičky - obrázok 4

Diskusia k receptu

tiginko
teeeda, aké šikovné dievčence aj s babkou! Krásne vyzdobené ich máte...
danielas
vzorné dievčence, krásny výtvory, priam profesionálna výzdoba :-)
babav
Úžasné! Medovnicky ako z rozpravky;-)
medovnicek
tie perníčky ste veľmi pekne vyzdobili, koláče máte nachystané môžu prísť šibáči:)
douglas
Su krasne...profesionalna praca! ;). U nas v malej chapel boli na Vianoce na stromceku medovnicky Vianocne a male deti si chodili z nich brat pocas bohosluzby :)...Mozno niekto toho roku prinesie i Velkonocne ;).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia