Foto: natt
Tak a máme tu další babičkin veľkonočný recept pri ktorom sme sa ometali tri ženy v kuchyni. Babka, ja a najmladšia "pernikárka" Alžbetka. Musím Zobraziť celý popisTak a máme tu další babičkin veľkonočný recept pri ktorom sme sa ometali tri ženy v kuchyni. Babka, ja a najmladšia "pernikárka" Alžbetka. Musím sa vám pochváliť, že babka pečie jedna radosť. Už teraz v špajzi skrýva pardubické perníčky, citrónové,žĺtkové a punčové rezy, osie hniezda, špice, a iné drobné pečivo. Po veľkej noci snád usporiadam párty, kde ste všetci pozvaní , lebo naozaj neviem kto to všetko zje! :)
Postup
-
1
Nad parou vymiešame v mise celé vajce, cukor, palmarin a med na riedku masu, necháme vychladnúť. Do druhej misky preosejeme múku s koreninami, kakaom a sódou, premiešame a cez sitko vlejeme riedku masu.
- 2
Dobre vymiešame, ak sa nám cesto zdá byť riedke, pridáme múku (opatrne). Vymiešané cesto necháme stáť v chlade minimálne 12 hodín, ale môže byť aj 2 dni. pred vykrajovaním medovníkov vyberieme cesto z chladu min. na 2 hodiny, aby sa zohrialo. Potom cesto rozvaľkáme na požadovanú hrúbku.Pečieme v rúre zohriatej na 200°C, podľa potreby aj menej.
- 3
Tip: A tradične pridávam aj svoju verziu. Nepoužila som žiadne vajíčko no pridala som o jednu lyžičku medu viac. Namiesto hladkej bielej múky som použila špaldovú a kvapku sójového mlieka. Biely rafinovaný cukor som nahradila trstinovým ktorý som rozomlela na prášok. A chutili výborne :)
- 4
A tu už pracujeme aj s Alžbetkou na dokončovaní medovníčkov :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu