Gaštanové palacinky s dvojfarebnou prikrývkou fotorecept

malinka711 - fotkamalinka711, 20. septembra 2011

Mám veľmi rada gaštanové pyré a tak som rozmýšľala, kde všade by sa dalo ešte využiť ...

10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
2
250 ml
1
 štipka
140 g
 na opekanie
Náplň:
250 g
2
200 ml
1
  podľa chuti
Prikrývka:
2
pár kvapiek
100 g
50 g




Postup

  1. 1

    V mlieku rozšľaháme vajcia, vanilkový cukor a soľ, postupne pridávame múku. Necháme v chlade odležať pol hodiny.

    Gaštanové palacinky s dvojfarebnou prikrývkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rozohrejeme panvicu s trochou oleja a postupne upečieme tenučké palacinky. Z tejto dávky by ich malo byť približne 10.

    Gaštanové palacinky s dvojfarebnou prikrývkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetky suroviny na náplň zmiešame.

    Gaštanové palacinky s dvojfarebnou prikrývkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Gaštanovou plnkou plníme palacinky. Stočíme ich a ukladáme do vymastenej zapekacej misy.

    Gaštanové palacinky s dvojfarebnou prikrývkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Čokoládu si rozpustíme v mikrovlnke, nesmie byť horúca. Bielky vyšľaháme s cukrom a citrónovou šťavou na tuhý sneh. Zdobiace vrecúško naplníme snehom a do stredu nalejeme pomocou lyžice rozpustenú čokoládu. Snehom s čokoládou prikryjeme palacinky.

    Gaštanové palacinky s dvojfarebnou prikrývkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zapekáme ich vo vyhriatej rúre na 180 °C, kým nie je sneh zlatistý (asi 10 min.).

    Gaštanové palacinky s dvojfarebnou prikrývkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dobrú chuť!

    Gaštanové palacinky s dvojfarebnou prikrývkou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

valeri
No môj sym by ich nedal za nič, zbožňuje gaštanové pyré, ja ho nemusím, ale jemu ich urobím, vyzerajú dobre. Ukladám
aroooo
sú krásne,dobrý nápad, mám 1 pyré v mrazničke, neviem čo s ním, nemáš recept na gaštanové jazýčky?
malinka711
mrzí ma to, ale nie . o takom recepte som ešte ani nepočula . skús sa varecháčov opýtať v diskusii ......
modrykamen
Vidím, že som v kuchyni ešte len diletant. Všetka česť a vďaka za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia