Foto: empedokles
porcií
Suroviny
2 celé |
|
1/2 pohar |
|
1/2 pohar |
|
1 1/2 KL |
|
1/2 pohar |
|
2 |
|
1/8 KL |
|
2 KL |
|
Krem: | |
1 pohar |
|
4 PL |
|
Poleva: | |
1/2 pohar |
|
1/4 KL |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
2 cele vajcia, mlety cukor a mandlovu muku vymiesame najlepsie rucnym mixerom. Pridame Matcha prasok a premiesame kym nebude cesto zelene.
- 2
Vyslahame 2 bielka kym nezacnu penit. Pridame cream of tartar a slahame. Na konci pridame kryst. cukor a doslahame. Preosiatu muku dame do zmesy zo zeleneho caju a pomaly zamiesame aj vyslahane bielky. Cesto rozotreme na vopred vymasteny peciaci papier a pecieme 5-8 min. Po upeceni cesto vyberieme z formy a nechame vychladnut.
- 3
Po vychladnuti cesto rozrezeme na 4 casti. Smotanu na slahanie vyslahame s kryst. cukrom. Nastruhala som tam trochu horkej cokolady:) Zmes natrieme na cesto a navrstvime. Odlozime do chladu na cca 1 hodinu.
- 4
Bielu cokoladu a smotanu rozpustime v mikrovlnke a vmiesame Matcha prasok. Natreme na vrch a nechame este chvilu v chlade. Mozme ozdobit orieskom v jogurte, tak to je na original recepte. Rez je vynikajuci. Este musim dodat ze v original recepte sa pise iba 1/8 muky ale nejako som si to nevsimla a dala som 1/2 a vobec mu to neuskodilo:)))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ešte by ma zaujímal cream of tartar - viem, že tu už bola o tom diskusia, je to nejaký prášok? a aký je slovenský ekvivalent?