Mexická fazuľa - Chili sin carne fotorecept

pn - fotkapn, 30. novembra 2012
Mexická fazuľa - Chili sin carne (fotorecept)
Foto: pn

pretoho kto ma rad štiplave a bez masa

8
porcií
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

30 dkg sušená
3 ks
5 strúčikov
7 PL
1 struk
1 KL
4 PL klasik
1 kocka polievkovy
1/2 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    cez noc si namočime fazulu,potom nechame odkvapkat a nechame ju asi v 1 1/4litra vody prikrytu uvarit domakka približne 1hodinu

  2. 2

    Posekame na drobno cibulu,cesnak a spenime v oleji.prazime na malom plameni asi 1/4 hodiny

    Mexická fazuľa - Chili sin carne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridame 1 struk chili papriky,mletu rascu,sladku papriku,čierne korenie,a kratko spolu popražime.Vmiešame rajčiakovy pretlak a sojovu omačku.Masu uvarime za staleho miešania na hustu kašu

    Mexická fazuľa - Chili sin carne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vmiešame do fazulky zmes korenin,ochutime bujonovou kockou,oreganom,tabascom(podla chuti),a nechame varit 10 minut na malom plameni.Fazulka by mala byt ponorena v hustej omačke. DOBRU CHUT!!!!

    Mexická fazuľa - Chili sin carne (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

18 komentárov k receptu
používateľ nemá avatar
plk
Jaj a este - som aktivny odporca bujonov (vegiet, maggi...) - nic v zlom, prosim. Takze musim porozmyslat, cim ho najlepsie nahradit.
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
dakujem za komentariky :) @plk ,ak nemas rad vegetu a maggi apodobne prisady mozno by si mohol vyskusat dat do toho uvarenu rozmixovanu zeleninu???zeler,mrkva????čo povieš???
používateľ nemá avatar
plk
@2pn - nieze nemam rad. Nemam ani absolutne nic proti uzivatelom koncentratov, nemam ziadne paranoidne predsudku proti tzv. glutamanom... Ved urychluju a zjednodusuju varenie. Iba sa taketo veci snazim niecim nahradit ked sa to da v ramci moznosti.
A dakujem za tip - zaler, mrkva, kalerab :-), to je "moje". Tento Vas recept budem urcite robit. Vyzera to totiz velmi dobre.
Uzasne, manzel je uneseny :-) nieco podobne len menej chutne zvykol kupovat v konzerve...preto mi tak ako uplnemu zaciatocnikovi v kuchyni napadlo - neslo by to zavarit? Aby mal stale uporuke :-)

Pridaj komentár k receptu: