Mäsová roláda s rajčinovou omáčkou a cestovinami v parnom hrnci fotorecept
Foto: bibia1
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
|
|
2 ks |
|
2 ks uvarené |
|
|
|
|
|
, soľ |
|
|
|
1 ks |
|
: | |
3 ks natvrdo |
|
: | |
300 g |
|
|
|
|
|
Omáčka: | |
|
|
|
|
1 ks |
|
|
|
|
|
2 PL |
|
100 ml |
|
|
|
|
|
2 PL |
|
2 ks pretlačený |
|
Postup
-
1
Mäsko vymiešame s vajíčkom, pridáme soľ, koreniny, cibuľu, a mala som uvarené zemiaky z predchádzajúceho obeda, tak som tam 2 nastrúhala.
-
2
Vypracujeme hmotu, do ktorej pridáme strúhanku a majoránku.
-
3
Mäsko si rozložíme na potravinársku fóliu, naň 3 uvarené vajíčka
-
4
a vytvarujeme do roládky. Tú celú zabalíme do potravínárskej fólie a uložíme na platňu parného hrnca.
-
5
Pripravíme parný hrniec na varenie, zapneme na hodinku a paríme.
-
6
20 minút pred dokončením pridáme do parného hrnca cestovinu - kolienka dáme do nádoby na ryžu, zalejeme vodou, osolíme a pridáme olej.
-
7
Po zaznení gongu, vyberieme roládku, šťavu zlejeme do hrnca, prilejeme vodu, pridáme vegetu, bobkový list a necháme zovrieť. Zatiaľ si premyjeme cestovinu. Mäsko vrátime späť do parného hrnca a necháme udržiavať teplotu.
-
8
Pridáme rajčinový pretlak, kečup,
-
9
rozhabarkovanú múku v mlieku a šľahačke,
-
10
necháme zovrieť. Nakoniec pridáme pretlačený cesnak a sušené oregano.
-
11
Všetko máme hotové, môžeme podávať, prajem dobrú chuť.
@eunika , ja to robím tak, že roládu nasmerujem do hrnca, kam chcem zachytávať šťavu a odstrihnem jeden koniec a šťava proste vytečie tam, kde má :)