Pre milovníkov sladkých tvarohových krémov.
Suroviny
| Cesto: | |
| 4 ks |
|
| 160 g |
|
| 140 g |
|
| 20 g |
|
| 1/2 bal. |
|
| Plnka: | |
| 1/2 l |
|
| 1 hrsť |
|
| 1 bal. |
|
| 2 bal. |
|
| 250 g |
|
| 125 g alebo Hera |
|
| 4 lyžice |
|
| 3-4 ks |
|
Postup
-
1
Z bielkov ušľaháme sneh, pridáme žĺtka, cukor, múku, kakao a prášok do pečiva. Zjemníme 4 lyžicami teplej vody. Cesto vylejeme do okrúhlej vymastenej a vysypanej formy a upečieme.
- 2
Z mlieka, cukru, vanilkového cukru a Zlatého klasu si uvaríme puding a necháme vychladnúť.
- 3
Zmäknutý Palmarin rozmiešame s tvarohom a práškovým cukrom a pridáme puding.
- 4
Cesto po upečení vydlabeme lyžičkou do hĺbky 1 cm, po okrajoch necháme vyšší okraj. Vydlabané cesto v miske rozmrvíme nadrobno. Banány ošúpeme, pozdĺžne rozkrojíme a plochou stranou poukladáme do korpusu. Na ne navrstvíme okopisto plnku a posypeme ju vydlabanými omrvinkami. Necháme v chladničke stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu