
Domáce hamburgerové žemle
Recept z kuchárskej knihy hlavného hrdinu slovenského animovaného filmu Keď život chutí.

Cestovinový šalát s tuniakom
Možnosti, ako meniť chute cestovinového šalátu, sú nekonečné....

Stopky z jahôd už nikdy nevyhadzujte. Spravte z nich tento jednoduchý sirup
Ak ste práve očistili jahody, či už len tak na zjedenie alebo na koláč či džem, spracujte aj stopky....

Žemľová knedľa bez prášku do pečiva
Žemle pokrájame na kocky a vložíme do väčšej misy. V druhej nádobe rozšľaháme mlieko, olej,...

Glazovaná platesa (halibut)
Chutná morská ryba, ktorá sa dá pripraviť na viacero spôsobov. Má dosť výraznú rybaciu vôňu...

Tradičná malorská polievka arros brut
Arros brut je silný vývar, ktorý sa pripravuje z rôznych druhov mäsa....

Broskyňové smoothie
Umyté odkôstkované broskyne nakrájame na menšie kúsky, dáme do mixéra, zalejeme acidkom, džúsom, ...

Zapečený bôb s tahini
Bôb sa kedysi v slovenskej kuchyni používal často. Potom sa vytratil, čo je škoda....

Fazuľkový šalát s bryndzou
Zeleninové jedlá a šaláty sú ideálne na leto. Sú ľahké, nezaťažia telo a chutia...

Pohánkový chlieb s psylliom
Recept na tento chlieb som dostala od vzdialeného príbuzného, ktorý okrem toho, že je celiatik, má veľa iných problémov a nemôže jesť hocičo....

Fondantové salónky
Včera jedna z varecháčok spomenula fondantové salónky, ktoré sme kedysi v strieborno-bielych alebo zlato-bielych (občas dokonca aj v iných farbách) zvykli vešať na stromček....

Ramen s tofu
Zeleninový vývar privedieme do varu spolu so sójovou omáčkou, ryžovým octom, bielym korením a kombu....

Restovaná ryža
Ahojte, rozhodol som sa s vami podelit o moj prvy recept na Vareche, restovana ryza na moj sposob....

Pšenovo-tvarohový koláč
Nie je koláč ako koláč. Tento recept som našla pred rokmi v knihe Fit recepty a zaujal ma svojou nevšednosťou....

Šalát z nových zemiakov s uhorkou a údeným lososom
Júnovým šalátom dodajú šmrnc šťavnaté nové zemiaky. Vyskúšajte skvelú kombináciu s údeným lososom.

Špargľa na flámsky spôsob
Bielu špargľu dôkladne škrabkou očistíme. Čistenie začneme od hlavičky smerom nadol. Olúpanú špargľu potom naskladáme...

Zemiaky pečené s tekvicou
Trochu predvarené ošúpané zemiaky nakrájané na šestiny uložíme aj s väčšími časťami tekvice bez šupy na plech...

Pór s hrozienkami ako príloha
Možno pre niekoho zvláštna kombinácia, ale chuťovo výborná. Hrozienka dodajú póru inú dimenziu.

Ryža s artičokmi
Ryža s artičokmi je lahodný a jednoduchý spôsob, ako si pripraviť ľahký obed či večeru....

Paradajkovo-karfiolový prívarok
Mám rada karfiol, ale nechcelo sa mi ho vyprážať a opakovať stále len s vajíčkom takisto....

Citrónová, pistáciová a mandľová granita
Granita je ľadové osvieženie, ktoré sa na Sicílii podáva so sladkou brioškou brioche col tuppo...

Brokolicový krém s domácimi krutónmi
Uvarená podľa našej chuti s kockami nasucho opečeného toustového chleba.

Bravčové plátky s čínskou hlivou a kuskusom
Kto obľubuje mäsá pripravované s hubami, príde si na svoje....

Hamburger s trhaným bravčovým mäsom
Naplňte hamburgerové žemle tým najjemnejším trhaným bravčovým mäsom....

Jednoduchá marinovaná ryba
V letných horúčavách je toto veľmi príjemné a ochladzujúce jedlo, ktoré sa dá navyše pripraviť dopredu....

Banánové muffiny
Aj z obyčajných surovín sa môže stať skvelá a skutočne uspokojivá sladkosť....

Lečo s hubami crimini pre dvoch
Variant s využitím situácie na tunajšom trhu s hubami....

Pavlovovej minitortičky
Je mnoho receptov, ktoré vyzerajú náročne, no v skutočnosti nie sú. Snehová Pavlovovej torta k nim určite patrí....