
Bazový makovec bez múky
Pomletý mak, žĺtky, kypriaci prášok, škoricu, popučené broskyne, sirup a citrónovú šťavu...

Môj perník
Na zverejnenie ma inšpirovala pn z Poreča svojím perníkom, tento je podobný, tak posúďte...

Pirohy s pečeňovo–bryndzovou plnkou
Cesto: Zemiaky deň vopred umyjeme, uvaríme v šupe domäkka a ošúpeme. Na druhý deň ich...

Bezlepková Red Velvet torta
Bezlepkový Red Velvet je dezert, ktorý zaujme už na prvý pohľad a nadchne aj pri prvom súste....

Paprikové tajomstvo
Rozžeravená pahreba a dráždivá vôňa mäsa sprevádza človeka, odkedy vykresal iskru a napichol na ražeň prvý...

Rybie filety obaľované v kokose
Objavila som tento recept na jednom zahraničnom blogu (The healthy foodie). Je to skvelý, rýchly...

Mäkké perníčky
Včera som bola na návšteve a tam som jedla perníčky, ktoré chutili výborne. Vypýtala som...

Co dúm dal dovedený k dokonalosti :)
Veľmi často sa mi stáva, že už cestou z práce uvažujem, na čo to mám...

Syrové tortičky z čarovného lesa
Jednoduché, a predsa náročné – také býva pečenie s deťmi a pre deti. Nekomplikovanosť postupu...

ne-Sacherova torta
Recept z roku 1994, ktorý som dnes našla, ešte som ho nikdy nerobila, ale...

Čokoládové rožteky
Sladké krehké rožteky s rôznymi príchuťami určite nemôžu na vianočnom stole chýbať....

Zebra keksy
Vynikajúce maslové sušienky, ktoré hneď na prvý pohľad zaujmú a po ochutnaní aj nadchnú každého maškrtníka....

Hovädzí guláš, pre nešoférov
Vysvetlivky:1. ja viem, že "hovadzí" má byť správne "hovadzí", ale ani za svet, neviem ako dať a...

Strapatá parená buchta s „hafirami“
Čerstvé čučoriedky naložíme spolu s alkoholom a cukrom do uzatvárateľnej sklenenej fľaše a necháme pôsobiť na teplom...

Krém do trubičiek na slano
Plnka do rôznych trubičiek a košíčkov

Ravioly s „vlčou“ plnkou na krevetovej omáčke
Pizza a cestoviny – cez ne pozná taliansku kuchyňu väčšina sveta. Pritom je však omnoho bohatšia,...

Domáca granola so sójovým zakysaným nápojom
Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Na plech, vyslaný papierom na pečenie, vysypeme orechy, ...

Restované husacie či kačacie srdcia s tekvicou
Takto orestované srdiečka môžem úplne bez výčitiek chuťovo prirovnať k chuti veľmi drahých holubích pŕs. Čo sa mňa týka,...

Kuracie krídla v jahodovej marináde
Keď do kuchyne vstúpi slovenská jahoda, to už cítim leto na tanieri. Krásne vonia, ...

Karfiol s jablkom
Očistený karfiol rozoberieme na ružičky a povaríme. Potom ho nadrobno posekáme, jablko olúpeme, nakrájame na...

Bezlepkové pečené minišišky s jablkami
Deti sú kreatívne a majú radi hru aj pri jedení. Keď im chcete spraviť radosť, ...

Mrkvový krém s píniovými orieškami a makovým olejom
Makový olej sa výborne dopĺňa s mrkvou, aj čerstvou. Má vysoký obsah vápnika a horčíka,...