Domáca granola so sójovým zakysaným nápojom
porcie
príprava
na 130 - 180 °C
Suroviny
1 šálka |
|
Granola: | |
1 šálka |
|
1 šálka |
|
|
|
1 ČL |
|
|
|
hrsť |
|
hrsť |
|
1 dcl |
|
1 ks (alebo iné ovocie) |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Na plech, vyslaný papierom na pečenie, vysypeme orechy, pečieme asi 10 minút. Mandľové hoblinky pečieme spolu s orechmi, ale na plech ich dáme o 4 minúty neskôr.
- 2
V miske zmiešame ovsené vločky, pohánkové vločky, škoricu, štipku soli a javorový sirup. Opečené orechy nasypeme do misy s vločkami, všetko dôkladne premiešame a nasypeme späť na plech.
- 3
Teplotu rúry znížime na 130 stupňov a granolu pečieme asi 15 minút. Potom pridáme sušené jablká a pečieme ešte asi 15 minút. Po upečení necháme vychladnúť. Skladujeme v uzatvárateľnej nádobe. Dobre vychladená granola vydrží minimálne týždeň.
- 4
Domácu granolu zalejeme Lunter sójovým zakysaným nápojom a ochutíme jadierkami granátového jablka, prípadne iným ovocím podľa vlastnej chuti.
Tiež granola:
Ďalšie recepty:
- 2
aj Tebe mila Haji a ďakujem za vysvetlenie. Pomohla si mi.