Fazuľová haruľa

Branislav Krestián
šéfkuchár hotela Čingov v Smižanoch, 19. marca 2010
Fazuľová haruľa
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

400 g
400 g
200 g
200 g
3 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Fazuľu a šošovicu predvaríme. Keď sú strukoviny uvarené, necháme ich vychladnúť a scedíme. Nakrájame cibuľku, údené mäso a na oleji všetko orestujeme. Do dostatočne veľkej nádoby dáme fazuľu, šošovicu, pridáme syr, vajcia a všetko premiešame.

  2. 2

    Dochutíme cesnakom, vegetou, soľou, bazalkou, oreganom. Spolu premiešame, vložíme do vymasteného pekáča a pečieme pri teplote 160 – 180o C.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Šupka strukovín obsahuje oligosacharidy - cukry, ktoré pri trávení vyvolávajú nepríjemnú plynatosť. Dostatočným namáčaním strukovín a ich dôkladným uvarením môžeme tento problém úplne odstrániť.

Diskusia k receptu

jody
Ja len poznámka k nadúvaniu - do strukovín patrí zázvor. Nám sa vždy osvedčil.
tetuska
mám rada strukoviny, ale toto nie je moja parketa...
pavas
Budem musieť odskúšať, vyzrá to veľmo jedlo
oblizprst
Strukoviny sú predsa perfektná strava, hurá na ne! Vynikajúce, perfektné, veľmi pekne ďakujem za tip.
vcelka
A pridať strúhané zemiaky ako do naozajstnej harule... A vobec, treba oceniť, že šéfkuchár z reštaurácie - teda profesionál - sa venuje aj takýmto jedlám a nie iba kuracím prsiam (so syrom, s broskyňou, so šunkou...), ktoré majú všade od Skalice po Kráľovský Chlmec...
hanyzhanus
A máme už máme hotovú aj druhú, dokonca aj tretiu variantu jedla....
Vďaka za všetky kombinácie...vyskúšam...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia