Fazuľová haruľa
Branislav Krestián
šéfkuchár hotela Čingov v Smižanoch, 19. marca 2010
šéfkuchár hotela Čingov v Smižanoch, 19. marca 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Fazuľu a šošovicu predvaríme. Keď sú strukoviny uvarené, necháme ich vychladnúť a scedíme. Nakrájame cibuľku, údené mäso a na oleji všetko orestujeme. Do dostatočne veľkej nádoby dáme fazuľu, šošovicu, pridáme syr, vajcia a všetko premiešame.
- 2
Dochutíme cesnakom, vegetou, soľou, bazalkou, oreganom. Spolu premiešame, vložíme do vymasteného pekáča a pečieme pri teplote 160 – 180o C.
- 3
NÁŠ TIP: Šupka strukovín obsahuje oligosacharidy - cukry, ktoré pri trávení vyvolávajú nepríjemnú plynatosť. Dostatočným namáčaním strukovín a ich dôkladným uvarením môžeme tento problém úplne odstrániť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vďaka za všetky kombinácie...vyskúšam...