Pečená krkovička (kotlety) so zemiakmi

bojar - bez fotkybojar, 25. októbra 2010
4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

4  rezne, (karé)
1 - 1,5  kg
2 - 3 PL
2 - 4 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hlbší pekár dobre vymastíme masťou. Naň uložíme len mierne naklepané hrubšie rezne, ktoré sme nasolili, potruly roztlačením cesnakom a posypali rascou. Podlejeme mliekom. Očistené zemiaky nakrájame na koliedka, posolíme pridáme rascu a v miske premiešame. Takto pripravené zeniaky, u nás zvané krumple vysypeme na maso a v predhriatej rúre na cca 180 stupňov pečiema asi 3/4 hodiny. Možeme podávať s kyslou uhorkou. My, si sadněme okolo pekára, chopíme sa nástrojov a dlabeme rovno z pekára.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
naozaj som sa pri tomto recepte pobavila i zasmiala, vďaka zaň, pokrájal si zemiaky na koliedka, zemiakom hovoríme krumple aj my a pobavil ma ten pekár , nástroje a dlabanie z neho. super /prepáč, stále sa smejem pri predstave ako to konzumujete, fajn
ja na vrch nastruham este nahrubo syr -eidam,to sa tak pekne zapecie :-)