Foto: elekra
Aby môj vytúžený vianočný dar nezostal v hanbe, tak som ho dnes využila pri varení obeda. Hovädzie mäsom som si včera večer naložila a Zobraziť celý popisAby môj vytúžený vianočný dar nezostal v hanbe, tak som ho dnes využila pri varení obeda. Hovädzie mäsom som si včera večer naložila a dnes sa spokojne dusilo v mojom krásnom červenom tajine.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hovädzie mäso som umyla, osušila, nakrájala na väčšie kusy, dala do misky a pridala som na plátky nakrájanú veľkú cibuľu, hrubozrnnú morskú soľ, mleté čierne korenie, sladkú papriku, rozdrvené lístky sušenej levandule, oregano a rascu. Všetko som preliala olivovým olejom. Cez noc si mäso odpočinulo v chladničke
-
2
a dnes som si dala rozpáliť tajine. Do zohriateho hrnca som dala naložené mäso, opiekla som ho zo všetkých strán,
-
3
podliala vodou a nechala svojmu osudu pod pokrievkou cca 1 a 1/2 až 2 hodiny. Občas som skontrolovala, či je dosť tekutiny.
-
4
Očistila som si jeden veľký petržlen, dve veľké mrkvy a nachystala polovičku hlávky brokolice. Do poduseného mäsa
-
5
som pridala nakrájanú zeleninu,
-
6
pridala vodu a nechala som dusiť ešte cca 1/2 hodinky. Podusenú zmes mäsa a zeleniny som poprášila hladkou múkou,
-
7
premiešala a nechala som múku ešte povariť asi 10 minút. Podľa potreby možno ešte dochutiť soľou alebo koreninami.
-
8
Podávala som s uvarenou cestovinou, dnes to boli turbánky.
A je dobrý snáď na všetko... Na varenie na akomkoľvek zdroji tepla, dokonca aj na otvorenom ohnisku, na pečenie koláčov, chleba, zapekanie v rúre... Skrátka na všetko. Videla som a robila som s ním u dcéry a tak som si ho želala na Vianoce aj ja. Vrelo odporúčam!
jeannedark666.deviantart.com/art/Moroccan-tajine-pots-209342577...
Určite by som ho neodmietol.
delikatesy.etrend.sk/kuchyne-vybavenie/keramicky-hrniec-je-u...
Naozaj má široké využitie. A ľahko sa udržiava. Osobne som veľmi spokojná.