Hovädzie so zeleninou z tajine fotorecept

elekra - fotkaelekra, 15. februára 2013
Hovädzie so zeleninou z tajine (fotorecept)
Foto: elekra

Aby môj vytúžený vianočný dar nezostal v hanbe, tak som ho dnes využila pri varení obeda. Hovädzie mäsom som si včera večer naložila a dnes sa spokojne dusilo v mojom krásnom červenom tajine.

4-6
porcie
15 minút
príprava
150-160 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks
2 ks
1 ks
1/2 ks (hlávka)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hovädzie mäso som umyla, osušila, nakrájala na väčšie kusy, dala do misky a pridala som na plátky nakrájanú veľkú cibuľu, hrubozrnnú morskú soľ, mleté čierne korenie, sladkú papriku, rozdrvené lístky sušenej levandule, oregano a rascu. Všetko som preliala olivovým olejom. Cez noc si mäso odpočinulo v chladničke

    Hovädzie so zeleninou z tajine (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    a dnes som si dala rozpáliť tajine. Do zohriateho hrnca som dala naložené mäso, opiekla som ho zo všetkých strán,

    Hovädzie so zeleninou z tajine (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    podliala vodou a nechala svojmu osudu pod pokrievkou cca 1 a 1/2 až 2 hodiny. Občas som skontrolovala, či je dosť tekutiny.

    Hovädzie so zeleninou z tajine (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Očistila som si jeden veľký petržlen, dve veľké mrkvy a nachystala polovičku hlávky brokolice. Do poduseného mäsa

    Hovädzie so zeleninou z tajine (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    som pridala nakrájanú zeleninu,

    Hovädzie so zeleninou z tajine (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    pridala vodu a nechala som dusiť ešte cca 1/2 hodinky. Podusenú zmes mäsa a zeleniny som poprášila hladkou múkou,

    Hovädzie so zeleninou z tajine (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    premiešala a nechala som múku ešte povariť asi 10 minút. Podľa potreby možno ešte dochutiť soľou alebo koreninami.

    Hovädzie so zeleninou z tajine (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podávala som s uvarenou cestovinou, dnes to boli turbánky.

    Hovädzie so zeleninou z tajine (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
no to vyzera famozne ale kde ti kupili ten zvlaštný hrniec na čo všetko je dobry
Tak toto sa mi páči, najbližšie to určite vyskúšam, akurát to skúsim v pomalom hrnci. Vďaka za nápad, ukladám si do KK.
Tento zvláštny hrniec mám z Vaše kuchyne Potten & Pannen – Staněk, Nákupne centrum CENTRAL. Tu ho dostať kúpiť  www.vasekuchyne.sk/....
A je dobrý snáď na všetko... Na varenie na akomkoľvek zdroji tepla, dokonca aj na otvorenom ohnisku, na pečenie koláčov, chleba, zapekanie v rúre... Skrátka na všetko. Videla som a robila som s ním u dcéry a tak som si ho želala na Vianoce aj ja. Vrelo odporúčam!