Hovädzie so zeleninou z tajine fotorecept

elekra - fotkaelekra, 15. februára 2013
Hovädzie so zeleninou z tajine (fotorecept)
Foto: elekra

Aby môj vytúžený vianočný dar nezostal v hanbe, tak som ho dnes využila pri varení obeda. Hovädzie mäsom som si včera večer naložila a dnes sa spokojne dusilo v mojom krásnom červenom tajine.

4-6
porcie
15 minút
príprava
150-160 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks
2 ks
1 ks
1/2 ks (hlávka)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hovädzie mäso som umyla, osušila, nakrájala na väčšie kusy, dala do misky a pridala som na plátky nakrájanú veľkú cibuľu, hrubozrnnú morskú soľ, mleté čierne korenie, sladkú papriku, rozdrvené lístky sušenej levandule, oregano a rascu. Všetko som preliala olivovým olejom. Cez noc si mäso odpočinulo v chladničke

    Hovädzie so zeleninou z tajine (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    a dnes som si dala rozpáliť tajine. Do zohriateho hrnca som dala naložené mäso, opiekla som ho zo všetkých strán,

    Hovädzie so zeleninou z tajine (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    podliala vodou a nechala svojmu osudu pod pokrievkou cca 1 a 1/2 až 2 hodiny. Občas som skontrolovala, či je dosť tekutiny.

    Hovädzie so zeleninou z tajine (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Očistila som si jeden veľký petržlen, dve veľké mrkvy a nachystala polovičku hlávky brokolice. Do poduseného mäsa

    Hovädzie so zeleninou z tajine (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    som pridala nakrájanú zeleninu,

    Hovädzie so zeleninou z tajine (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    pridala vodu a nechala som dusiť ešte cca 1/2 hodinky. Podusenú zmes mäsa a zeleniny som poprášila hladkou múkou,

    Hovädzie so zeleninou z tajine (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    premiešala a nechala som múku ešte povariť asi 10 minút. Podľa potreby možno ešte dochutiť soľou alebo koreninami.

    Hovädzie so zeleninou z tajine (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podávala som s uvarenou cestovinou, dnes to boli turbánky.

    Hovädzie so zeleninou z tajine (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

18 komentárov k receptu
Tak toto sa mi páči, najbližšie to určite vyskúšam, akurát to skúsim v pomalom hrnci. Vďaka za nápad, ukladám si do KK.
Tento zvláštny hrniec mám z Vaše kuchyne Potten & Pannen – Staněk, Nákupne centrum CENTRAL. Tu ho dostať kúpiť  www.vasekuchyne.sk/....
A je dobrý snáď na všetko... Na varenie na akomkoľvek zdroji tepla, dokonca aj na otvorenom ohnisku, na pečenie koláčov, chleba, zapekanie v rúre... Skrátka na všetko. Videla som a robila som s ním u dcéry a tak som si ho želala na Vianoce aj ja. Vrelo odporúčam!
určite spravím, určite, mám všetko, hovädzie tušim krk, ale to by nemalo vadiť,... a hrniec - krásny - och, ale tá cena..., spravím v mojich, mám tescoma a super - tiež... hm, hoci to nebude tak krásne vyzerať... ale neva....
Kdo máte přátele nebo příbuzné v Anglii, poproste je, aby vám ho koupili na amazon.com.uk. Ceny tam jsou od 19 liber, takže třetinové nebo dokonce čtvrtinové a doprava zdarma. Tajine je doručeno v super obalu, nemělo by se tedy poštou rozbít a poštovné do Česka nebo Slevenska sice něco taky stojí, ale určitě nezaplatíte tak hodně, jako tady.
Môžem len a len odporúčať, ja v ňom varím na plyne aj na klasickom šporáku na chalupe, pečiem v ňom koláče, chlieb, zapekám zemiaky...
Naozaj má široké využitie. A ľahko sa udržiava. Osobne som veľmi spokojná.

Pridaj komentár k receptu: