
Bravčové kolienko s mrkvou a hráškom
Tento recept som si vymyslela . V našej kuchyni sa veľa varí so zeleninou . Vydaril ...

Domáca šunka s medom a mletou paprikou
Čo vám napíšem - fantázia, ktorá sa oplatí urobiť a ochutnať. Verte, potom to...

Bravčový Eintopf s ryžou, alias biacovský kotlet
Určite aj Vás mamky a zvlášť babičky poúčali, že na Nový rok sa nesmie variť a...

Kelový prívarok s pečenou klobáskou
najčastejšie to jedlo varím vtedy, keď sa ponáhľam niekam, je to raz-dva hotové.

Kvet z fašírky
Dlho som mala tento nápad, len som nemala predstavu, ako to mám presne urobiť...

Sýrový koláč se zelím a klobásou
Droždí promícháme s vlažnou vodu a trochou mouky. Zakryjeme utěrkou a necháme vykynout, poté smícháme...

Plnené hokkaido
Tekvice umyjeme, odrežeme vrchy a vydlabeme vnútro. Potom Tekvice uvaríme vo vriacej slanej vode asi...

Klobása a slanina z jedného hrnca
*dopredu uvaríme fazuľu, prípadne použijeme konzervovanú (ja som použil fazuľu pinto) Na oleji opražíme na kolieska pokrájaný...

Rozmarínová panenka s jablkovo-zemiakovými kroketkami
Panenku často nerobievam, dnes sme si dopriali jej jemnú chuť okorenenú pre mňa netradičným rozmarínom...

Bravčová panenka s orechovou omáčkou
Bravčovú panenku očistíme od blán, nasolíme, okoreníme. Na panvici zohrejeme 2 PL orechového oleja...

Fajšmekroví utopenci
Recept som dostal internetom od svojich známych z Českej republiky. Dá sa urobiť podľa použitých surovín ako...

Večera dobrého chlapa
Z alobalu si vytvarujeme 4 „hniezda“, vytrieme ich olejom, vložíme do nich posolené, okorenené...

Ostrá zabíjačková kapusta
Mäso nakrájame na malé kocky. Na masti urestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme štipľavú papriku, mäso...

Plnená sekaná po česky
Mleté mäso zmiešame s vajcom, soľou, korením a žemľou namočenou v mlieku a rozložíme ho...

Bôčik yamato s ryžovými rezancami a hoisin omáčkou
Najprv pripravíme marinádu na bôčik. Zmiešame sójovú omáčku, ryžový ocot, nakrájaný zázvor, ryžové víno, ...

Mäsové veže pod perinou
Tento recept kedysi dávali v istej TV relácii A objavil sa aj tu, ale ja som...

Bravčové fašírky s petržlenovou vňaťou
Pokrájanú cibuľu, cesnak, feferónku a petržlenovú vňať rozmixujeme s rascou. Zmes primiešame k mletému...

Rolka z bravčového boku plnená červenou kapustou
Keď som nedávno sem dával rolku z bravčového boku, tak vtedy som odrezal dva pláty ...

Pyré s endíviou
Toto je taka holandska klasika. Robievam casto, mame to velmi radi. Myslim, ze...

Plnená tekvica naopak
Začala sa sezóna tekvíc, patizónov a cukín. Zvyčajne okrem placiek a vysmážania zvyknem aj tekvice,...

Máčané mäso
Toto mäso som mala pripravené v chladničke po narodený dcérky a neprekvapila ma žiadna nečakaná návšteva....

Bravčové medajlóny na rasci a šošovica na sladko
Dnes si znova uvaríme dva v jednom :-) Chutné medajlóniky z krkovičky a z kosti zeleninovo-šošovicovovo-mäsovú polievočku....

Pečené kolienko so zemiakovou kašou s mladým hráškom
Kolienko marinujeme v zmesi bylín, cesnaku, oleja a piva a necháme cez noc v chladničke....

Paprčkový perkelt
Nastáva čas zabíjačiek, bravčových výrobkov, huspenín. My si doma varíme z paprčiek aj perkelt....

Rustikálna terrina
Tak toto je moja prvá skutočná terrina a som na ňu neskutočne pyšná. Inšpirovať som sa...

Bôčiková kniha
... je něco jako bůčková roláda, ale jinak. Nakrájená na plátky, ozdobená...

Grilovaná panenka so zelerovým pyré a grilovanou zeleninou
Komerčný recept<br /> Recept na grilovanú panenku je ideálny na príležitosti, keď chcete pripraviť niečo špeciálne ale...

Bažant dusený na slanine
Bažantov ošklbeme, vyvrhneme vnútornosti, opláchneme vo vlažnej vode a dočistíme od chĺpkov. Stehná a...

Rezeň v cviklovom cestíčku
Na Slovensku máme veľa druhov potravín. Treba s nimi len pracovať a spájať aj zdanlivo nespojiteľné....

Výborná kapustnica z domácich surovín/fotorecept/
Kapustnicu varievam v rôznych prevedeniach... raz s klobáskou, inokedy s údeným mäskom, občas aj s...

Janovského pečienková torta
toto jedlo je veľmi jednoduché a chutné - dokonca ho zvláda upiecť aj môj manžel :O)

Zemiakové knedle s údeným jazykom a cibuľovou „kapustou“ po staročesky
Jazyk uvaríme v neosolenej vode domäkka spolu s koreninami a cibuľou. Teplý uvarený jazyk olúpeme od...
Všetko mäso
Kuracie mäso
Hovädzie mäso
Bravčové mäso
Ryby morské
Ryby z jazera