Výborná kapustnica z domácich surovín/fotorecept/
Foto: izabella929
Kapustnicu varievam v rôznych prevedeniach...raz s klobáskou, inokedy s údeným mäskom, občas aj s jedným aj druhým spolu a dnes aj so zemiakmi...
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv som si pripravila všetky suroviny...vybrala som kapustu zo suda a pokrájala na menšie kúsky.. na rajnicu som si dala masť, keď sa roztopila, pridala som pokrájanú cibuľku..
-
2
Do cubuľky som hneď pridala polovicu z klobásky pokrájanú na kolieska a spolu som ich popražila..pridala som lyžicu cukru, nechala zkaramelizovať a hneď som pridala kapustu..pražila som všetko za občasného miešania 15 min..
-
3
Potom som pridala červenú mletú papriku a čierne mleté korenie..všetko som zaliala studenou vodou..vložila som do kapusty údenú rebro, surové rebro a zbytok klobásky v celosti..nechala som variť približne hodinu a pol...Keď bolo mäso aj klobáska uvarené, vybrala som ich na tanier na pokrájanie..
-
4
Nechala som ho vychladiť a pokrájala na menšie kúsky..
-
5
Pokrájané mäsko aj klobásku som dala zpäť do kapustnice..
-
6
Pridala som aj namočené, dobre umyté a prepláchnuté hríby...
-
7
Naliala som do kapustnice domáci rajčinový pretlak a vlastný cesnak zo záhrady...
-
8
Ešte som ju nechala prejsť varom, dochutila podľa potreby korením a odstavila zo sporáka...dobrú chuť..
Diskusia k receptu