Marinovaná krkovička pod syrom
Zas po čase taký môj výmysel. Samozrejme koreniny a bylinky si môže každý upraviť podľa svojej chuti, nám to takto veľmi chutilo....
Bravčový rezeň so zelerom
Celer má na organismus výborné účinky. Pomáhá diabetikům, snižuje krevní tlak, působí dobře na...
Žobrácke rezne
Mäso pokrájame na 5-6 rezňov. Naklepeme ich, osolíme, okoreníme a obalíme v múke. V panvici rozohrejeme olej,...
Mäsová musaka
Recept jsem měla dlouho ve svém sešitě (opsaný od kamarádky), než přišel čas na jeho realizaci......
Panenka na hubách so zemiakovo-paštrnákovým pyré
Očistené a odblanené mäso ochutíme a prudko opečieme na oleji zo všetkých strán. Odložíme na hodinu do...
Penne s bravčovým, pórom a šampiňónmi
Ostal mi pekný kúsok karé, cestoviny máme radi, tak taká improvizácia z toho, čo...
Pečený bôčik s orechovou plnkou
Manžel doniesol od kolegu krásny adidas 3 kilový bôčik, tak som premýšlala, že...
Maďarský guláš (s krátkym exkurzom do histórie)
Keď sa moji predkovia (som priamy potomok Batu-Chána) rozhodli navštíviť krajinu pod Kriváňom, museli cestou jesť....
Vianoce v Chorvátsku
Na Vianoce v Chorvatsku sa robia všeliake slane jedla a sladkosti, narodne slane jedlo ktore sa papa...
Dusené bravčové zapečené na zeleninových zemiakoch
Ako sa vraví, z mála veľa, Kúsok bravčového stehna, zemiaky, zelenina, za...
Zemiaková kuľaša so slaninkou
Tento chutný zemiakový recept pre vás pripravil Vladimír Pitoňák, šéfkuchár reštaurácie hotela Klar v Liptovskom Mikuláši....
Vepřové nudličky s liškami na smetaně
Měl jsem kousek vepřové kýty a když jsem něco potřeboval v mrazáku, objevil jsem ještě balíček...
Cigánske ražniči
Pridávam svoju verziu "ražniči". Je zvláštne tým, že suroviny sú napichovane na dva špilky čím sa zlepšuje...
Škvarkové maxi pagáče
Pagáče či pagáčiky boli aj sú vďačným sústom, ktoré dokáže zasýtiť rýchlo a chutne. V...
Hovädzie ragú z Čachtíc
Suroviny sú z Čachtíc, tak preto ten názov. Potreboval som vyskúšať nový liatinový kastról, ...
Panenka na hríboch s bryndzovou omáčkou
Keď privoniam k bryndzi, mysľou sa vrátim do detstva... ako mamka pripravuje nátierku a otec...
Pomaly pečená bôčiková roláda s čabajkovou plnkou
Pred rokom som vyskúšala recept na Csabai kolbász, a ked sa ujal, rozhodla som sa...
Bravčové na panvici ako čína
Umyté mäsko, na kocky nakrájané a zmiešané s korením na čínu restujeme na troške oleja, na5 min....
Medailónky na víne s borievkami
Z kalendára Gazdinka 2012. Perfektné s tarhoňou. Ja som hrozno nedávala a namiesto ríbezlovej zaváraniny...
Bravčové mäso v pohári
Sterilizované mäso - môže sa jesť hneď po otvorení pohára alebo z neho niečo uvariť.
Plnená kačica
Plnenú kačicu robíme vždy v prvý sviatok vianočný. Každý sa na ňu veľmi teší, lebo...
Pečený glazovaný bôčik + cvikla na 2 spôsoby
Už dlho som chcel skúsiť pomalý pečený bôčik. No vždy hviezdy boli proti. Raz nemali...
Horúca frankfurtská polievočka Samka - lovca dubákov
Receptík tejto polievky som už avízoval vo svojom zážitku, ktorý okomentovalo veľa z Vás. Musím...
Bravčový lalok
Bravčový lalok varíme s cesnakom, soľou a korením asi 30 minút. Po uvarení namarinujeme zmesou...
Hubová nátierka na chrumkavej bagete
Očistené a umyté huby urestujeme na cibuľke. Pridáme slaninu, soľ, korenie, rozmarín a...
Veľkonočný mäsový nárez aj za morom
Nikdy som nebol rád aktívnym účastníkom Veľkonočných oblievačiek, šibačiek, či „mrskútov“. Jar áno, ...
Škvarkové knedlíky s hlávkovým zelím
Teď jsem v jednom komentáři psal, že budu vyhnán z domu vysavačem a leštěnkou a přitom...
Balkánske čufty podľa Nikitu Slováka
Známy slovenský režisér a libretista Nikita Slovák pripravil pre nás jedlo plné chutí.