Domáce bravčové pliecko na červenom víne fotorecept
Foto: izabella929
Farmár mi priniesol čerstvé mäso aj výrobky...urobila som výborné pliecko na mojom domácom vínku...prílohu som volila dvojakú..zemiaky aj ryžu..
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčové pliecko som naporcovala na plátky...na panvicu som dala roztopiť bravčovú masť a plátky mäsa som opiekla z oboch strán..
-
2
do rajnice som dala výpek z restovania, pridala som cibuľu, opiekla a podliala som vínom..
-
3
vložila som do pripraveného základu orestované mäsko...
-
4
mäso som osolila, okorenila a pridala červenú mletú papriku...všetko spolu som pomiešala...zakryté som pomaly dusila a dolievala som iba malé množstvo vína...
-
5
pokiaľ sa mäso dusilo, pripravila som si prílohy...zemiaky aj ryžu...hotové mäsko som dochutila a pripravila na podávanie..
-
6
nabrala som na taniere, ozdobila a podávala s uhorkovo-paradajkovo-cibuľovo-uhorkovým šalátom...mojej návšteve hen až od Tatier veľmi chutilo...prajem vám dobrú chuť..
-
7
ešte malý bonus...moje letné orgovány- budleia v 5 farbách..
-
8
a moje lososové muškáty...
bez práce..takýto chutný obed rada zjem..:-)
nka