
Dolnozemská klobása
Kvalitné bravčové mäso pokrájame na väčšie kúsky a pomelieme na mlynčeku s 8 mm dierami. Preosiatím...

Huspenina z údeného na Somogyiho spôsob
Tento recept mám z Madarska, osobne som ho ešte nerobila, ale poskytla som ho v...

Perkelt z bravčových paprčiek
Tak som rozmýšľala, čím by som mohla prispieť a nielen čerpať výborné recepty od kulinárov...

Šampiňóny na smotane so syrom
Očistené a pokrájané huby podusíme na polovici masla. Pridáme šunku nakrájanú na rezance, koňak a...

Párky v cibuľovej omáčke
Je to velmi jednoduchy recept, dost rychlo pripraveny. Velmi vhodny, ak mate pristup k...

Dekorované a pečené bravčové karé
Toto mäso bolo na dnešnú Karolovu oslavu. Je to jednoduché a pritom dobrá chuť. K...

Pečené (grilované) zemiaky
Máme radi zemiaky na rôzne spôsoby, ponúkam recept , jeden z nich. Môže byť...

Bravčový tokáň s dubákmi
Náš nedeľný obed dnes opäť z bravčového mäsa. Výborný tokáň so sušenými dubákmi.

Maďarské rezne
Z bravčového karé si nakrájame rezne, ktoré naklepeme, osolíme a obalíme v trojobale – múka, vajíčko, ...

Bravčová krkovička s tmavým pivom
Χοιρινή τηγανιά με μαύρη μπύρα. Výborná chuťovka z gréckej kuchyne.

Mäsovo- zemiakové placky
Zemiaky postrúhame ako na placky, šťavu scedíme, pridáme vajcia, solamyl, slaninku nakrájanú na...

Bravčové rolky plnené domácou neúdenou klobásou
Dnes máme na obed plnené bravčové rolky domácou neúdenou klobáskou... tento obed je výnimočný tým, že...

Guláš z kuriatok
Očistené kuriatka dobre umyjeme a necháme odkvapkať. Cibuľu očistíme a nadrobno posekáme. Údenú slaninu pokrájame na...

Bravčové karé s lečom a ajvarom
Mäso na šťavičke ako deti hovoria. Robil som toho viac. Zvyšok išiel do pohárov na rýchly obed....

Plnený bravčový chrbát
Recept využívám, hlavne , keď čakáme návštevu alebo keď potrebujem robiť ešte iné činnosti...

Balatonská špecialita
Nakrájanú cibuľu speníme, pridáme na rezance nakrájané stehno a sprudka opečieme. Asi po 5 minutách podlejeme...

Tinga
Jednoduchý a pomerne rýchly mexický recept. Pripravuje sa z kuracieho, bravčového alebo hovädzieho mäsa.

Krkovice na zázvoru, česneku a pivě
Máte rádi krkovičku? Určitě vyzkoušejte i tuhle, je skvělá!!!... @Remcula

Ľubovniansky vrabec
Umyté a odblanené bravčové pliecko nakrájame na hrubšie – 150 g kusy , osolíme, okoreníme a opečieme na tuku...

Údené koleno v rímskom hrnci
Bez zdĺhavej prípravy, šťavnatý a hodne rýchlo skonzumovaný obed.

Krkovička v kukuričnej strúhanke
Raz dávno som niečo podobne jedol na nejakom salaši (už si nepamätám kde!?!?) a viem, že mi...

Huspenina
Huspenina, studeno, studzenina, kočonina, ale ešte možno viac má táto pochúťka mien. Je to tradičné jedlo, ktoré...

Bravčové koleno s nakladanou zeleninou
Očistené kolená potrieme rozdrveným cesnakom v oleji so soľou a čiernym korením. Necháme 24 hodín v...