
Hus so zemiakovou plnkou
Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kocky. Na oleji opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme k nej na...

Bravčové krokety v „čiernom“ krupote
Očistené a umyté nožičky, srdce, kožu a jazyk vložíme do základu s cibuľou, cesnakom, ...

Špagety co dúm dal
tento recept ani nieje receptom dala mi ho sestra a odkial je neviem. da sa povedat co...

Fazuľovica trochu inak
Fazuľu uvaríme v kuchte, alebo deň vopred namočenú v hrnci so soľou, príp. vegetou...

Vnútornosti v kapustovom liste
Pečienku rozdelíme na dva diely. Polovicu dáme variť s bravčovou hlavou, pľúcami a srdcom...

Cestoviny Rýchlovka
Toto som si vymyslela jeden večer, ked som nevedela čo narýchlo na druhý deň do práce

Obyčajné kapustové halušky á la pavelnemecko
Ahojte varecháči. Ako som sa dostal k tomuto receptu?Hneď po revolúcii som náhodou cestoval...

Bravčový bok s krémovou kapustou a pohánkou
Bravčový bok nasolíme a potrieme cesnakom, pečieme najskôr pri 90 °C 2, 5 – 3 hodiny, ...

Bláznivé koleno
Umyté koleno narežeme tak, aby na koži vznikli kosoštvorce. Z trochy čierneho piva, oleja,...

Lyžičkové karé
Mäso nakrájame na rezne naklepeme, pripravíme si zmes všetky suroviny zmiešame, rezne potrieme s oboch strán zyšok...

Pečená šunka s maslovou zeleninou a vajíčkovou penou
Zaúdenú šunku z pleca alebo stehna najlepšie deň vopred uvaríme domäkka v mierne osolenej vode spolu s...

Žemličky s krkovičkou a so sladkokyslou cibuľou
Silvestrovská kuchyňa je výnimočná. Nie je o tanieri všedného dňa ani o sviatočných jedlách podľa zvykov...

Kapustnica na každú príležitosť
Neviete co navariť? odporúčam skúsiť našu kapustnicu :)

Klobásovo-jaternicový závin
Chcela som nejak užitočne pomíňať zásoby v mrazničke domáce farmárske jaternice a neúdenú klobásku. už som...

Špaldovo-špenátové bryndzové halušky
Dáme si variť vodu do hrnca. Zmiešame si špaldovú múku, špenát, vajcia, mlieko a...

Zmes listových šalátov so šunkovými lasagne s guacamole
Komerčný recept od šéfkuchára Petra Kulhányho

Cestoviny zapečené so zeleninou a mäsom
V jednom pekáči pečené, všetko potrebné obsahujúce. Je to pekné spojenie mäsa a zeleniny...

Baťovské rezne
Plátky mäsa ľahko rozklepeme, posolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Menšie plátky mäsa prerežeme, urobíme vrecko, naplníme ananásom...

Guláš s jablkami
Pliecko pokrájame na väčšie kúsky, obalíme v múke a opečieme na bravčovej masti. Zalejeme ho...

Bôčik zapečený s cestovinou
Bôčik pomelieme, dáme na spenenú cibuľu, pridáme cesnak, soľ, vodu a dusíme, ...

Zapečené šunkové závitky
Nakrájané kolieska širšej šunkovej salámy potrieme kečupom, posypeme natenko nakrájaným pórom a strúhaným syrom. Plátky...

Zapečené cibule plnené mäsom
Tento recept mi pripomenul časopis Dobré jedlo a veruže som ho už dávno nerobila. Ale mala som...

Zapečená paštéta s bylinkami
Nadrobno nakrájanú žemľu zalejeme smotanou a po chvíli ju vmiešame k mletému bôčiku s pomletou pečeňou...